1. mai

IMG_1616

Våkner forvirra. Så går det seg til. Blitz. Ro, for sjela. Blod! Øl! Liv! Revolusjonen starter på mandag. Skjevt ut av senga, sto opp med det gærne beinet først, i rus.
Nå som tiden er kommet, er det ikke poenget å ligge på latsida! Vold! Seiren følger våre faner! Før du aner! Fuck you! Billig sprit!
Lenin går her, i rødt, godsnakker med alle. Stalin er på vei. Trotskij puler. Helledussen! Se opp før nazisvina!! Det er infiltratører her, det burde vi ha lært, jeg spotta Herman Göring her i stad, samt Henry Rinnan, blide fjes, sørgmodige.
Revolusjonen ble ikke gjort på noen få dager nei. Noen virker litt skremte. Det går seg til. Folk er snille her nå. Renska for dritt.
Kult. Yo! Det stiger mot tog. Toget går nå. Ingen vei tilbake, ikke vær hjemme for å bake kake, dette er ikke for feiginger!
Hold Brillan går rundt her, samler troppan! Go! Trøndere og meloner! Bollefjes! Sørg! For å være beredte! Yo!
Hva er en revolusjon. Jeg var ikke med den gangen. Noe var i gjære, som stormen på Bastillen. Zizek har analysert dette, det spontane folkeopprør, der det ene tar det andre og makta bare blir styrta. En flom.
Kommunister gjør ikke statskupp. Revolusjon nedenfra!
Til Youngstorget, i folkevrimmelen, Ja til faste stillinger! Sånn har’e blitt. Ørkesløse slagord, ikke prinsipielle. Folk!
Man må ligge lavt. Se, skjelne, folk styrer rundt, her på torget, en gresk parlamentariker regjeringsmedlem taler, solidaritet!
Åremålskontrakt, det gir nå plutselig mening, i den internasjonale solidaritet!
Fremad og aldri glemme!
Husker tidligere første mai, øl på Dovrehallen, Den Runde Tønne, Mono, Tom Waitz, revolusjonær tålmodighet, nå skjer det!
Som reporter må jeg vite min profesjon, jeg er ikke Joeseph Goebbels. Men noe entusiasme kan ha en mening. Hei!
Nå Raymond. Levende! Jeg får tårer i øynene! Gonzojournalistikkens farer skal du bare drite i! Fuck, han her er mannen, i Oslo!!
Men jeg må vite min plass, som en skarve journalist fra Torggata. Oj!
Hvilken mann! Fantastisk!
Han har feelinga! Han er The Man!
Utrolig, han prater så jeg skjønner! Og folk forstår!
Jøss! Der får jeg inn den norske offisielle politikken! Vi vinner!
Nå!
Midlertidig stillinger! En kampsak å ha sikra arbeidsplasser! Yo!
Til kampen vi i sorg og vrede går!
Raymond Johansen!

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: