KONGENS NEI
Lars Sandås «Små monumenter»

Vi tygger i takt og vi synger i takt og vi er sammen og vi er ett folk og vi har en konge og han sitter på trikken sammen med oss.

Tekst: Sam Iravanian  Foto:  Åse Karlsen

Teamet, vi, sitter dagen derpå og drikker pils og spiser kylling med appelsinsaus og røyker sigaretter og hører på musikk og ser på materialet vi samlet og i felleskap tenker over hvordan vi skal lage en interessant struktur som dere lesere kan ta del av. «Lars Sandås er det heteste argumentet for å videreføre KOROs satsing på kunstnerinitierte prosjekt i det offentlige rom» mener Harald Lange, som er akkurat nå på balkongen og henter en øl.

DU HAR INTE RÄTT TILL EGET TAK DET KAN DU BARA GLÖMMA DU HAR FULA KLÄDER PÅ DEG OCH SER SKIT UT OCH INTE FAN FÅR DU STA I PARKEN DU FINNS INTE DU ÄR EN LITEN SKIT.

Vi i teamet sitter og snakker om talen vi hørte på åpningen som jeg har lydopptak på men dem opptakene er på mobilen og mobilen har ikke strøm og resten av teamet bruker gamle typer av mobiler og min android mobil er fortsatt død, som stemmene fra åpningstalen, alt p.g.a strøm. Du får ikke tak i dealeren, du har ikke strøm, du kommer ikke noe sted men tross alt, du har faktisk noe å si, men du får fortsatt ikke sagt det, fordi du har ikke strøm. «Ikke det heteste, men ett hett argument» legger Harald Lange til, mens han muntlig staver Ett Artikkel til Åse Karlsen, som også sitter i teamet. «Ett argument» fortsetter Harald Lange med, «Fuck it», avslutter Åse Karlsen med.
-Det sitter i famili3n, dom kommer o gaar. Kjenner han den ene, kjenner du han den andre, d3t er så d3et funker.
Det var gratis kaffe og vafler på Tøyen Torg, men ingenting er noensinne gratis. Jeg var blakk, hadde ikke spist på hele dagen og filosofert over hvordan man kan være generøs når man er helt blakk. Jesuitene stod mellom meg og kaffen og jeg gikk frem»Elsker du Jesus?» spurte en lang man meg, «Jeg kan ikke svare på det spørsmålet, jeg vet ikke hvem han er» svarte jeg. «Han var en snekker, og han tok en tok en tur ut i ørken», «Det kan jeg digge» sa jeg tilbake. «Vil du bli frelst?» fortsatt han med, «Jeg vet ikke hva å bli frelst betyr, jeg er ikke konfirmert» sa jeg. «Bare gjenta det jeg sier til deg», «OK» sa jeg og gjentok det han sa, uansett det han sa, med så mye innlevelse som mulig og jeg ble frelst sa han og jeg tok kaffen og han mente att jeg var så åpen att jeg var kun ett par steg til å bli helt frelst og bjød meg på familiemiddag på søndag og da skulle det bli mat og sanger og da sa jeg»Jeg digger mat og sanger» og da sa han att de fleste argumenterte mot ham og snakket om molekyler og atomer og jeg sa»I begynnelsen kom Ordet, jeg vet ikke hva det betyr men det kan jeg digge», og så gikk jeg med kaffe og vaffel i magen.

Les mer om utstillingen på KOROS nettsider her >>

Torggata Blad er et kompromissløst uav-hengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2019 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2003 av
Bror Wyller (Forfatter og lege)

Privatlivets fred

Informasjon om Torggata Blads bruk av cookies. Leser du denne teksten, har du samtykket i at det er satt  informasjons-
kapsler i din nettleser.

Vi  bruker Torggata Blad som en plattformfor for et prosjekt om stordata Privatlivets Fred.
Les mer om prosjektet her >>