Julian Assange på korset

Julian Assange på korset

Tekst Stein Holte Illustrasjon Redaksjonen

Julian Assange henger på korset. Men ingen kneler ved føttene hans. Ingen ser at han henger der. For det er et metaforisk kors. Og Julian er sperret inne. I mørket blant syndere og tollere.

Han henger der for våre synder. Han henger der for å ha avslørt våre forbrytelser. Han henger der for vår likegyldighet og verdens råttenskap. Han henger der fordi de som hyllet ham ikke liker ham lenger. Fordi noen lurte ham inn i honningfella, Fordi noen mener han brakte Nero til makta. Da de heller ville ha en heks.

Julian Assange er ikke Jesus. Julian er bare et menneske. Vi skulle hatt tusen Julian Assange. Tusen Chelsea Manning. Tusen Edward Snowden. Men vi har bare hundretusener feiginger. Og hanen galer. Og Julian Assange er bare en.


Torggata Blad er et kompromissløst uav-hengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2020 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2003 av
Bror Wyller (Forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av:

Privatlivets fred

Informasjon om Torggata Blads bruk av cookies. Leser du denne teksten, har du samtykket i at det er satt  informasjons-
kapsler i din nettleser.

Vi  bruker Torggata Blad som en plattformfor for et prosjekt om stordata Privatlivets Fred.
Les mer om prosjektet her >>