Lars Birkelunds krigsdagbok

Basert på daglige notater om utviklingen i krigen i Ukraina etter Russlands invasjon 24. februar, har Lars Birkelund foreløpig publisert 10 kapitler av sin «krigsdagbok» på steigan.no, fra perioden 24. februar til 10. april.

Formidlingen om krigen i norske medier er svært ensidig, ofte bikker den over i åpenbar propaganda. Avvikende synspunkter skal helst ikke videreformidles, for denne krigen er lett å forstå: Dette er de godes kamp mot de onde.

I sine dagboksnotater viser Birkelund til åpenbare slagsider i nyhetsdekningen, og det hykleriet som består i å fremstille krigen som en unik historisk hendelse. Vestlige politikere visste at de førte en politikk som kunne føre til krig, likevel fortsatte de med politikken. De samme politikerne som bombet og ødela Libya og Syria, og som bidro til krig i Ukraina, retter nå sine blodige pekefingre mot Russland. Det samme gjelder støttespillerne for dette i norske medier.

Torggata Blad er et kompromissløst uav-hengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2022 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2003 av
Bror Wyller (Forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: