008

Denne skribenten ser på gata, her og der, og info om at 280 ran er meldt siden september, siden valget, er ikke helt overraskende. Er det Oslo arabisk vår? Det er ikke så mange arabere her, men en hel del muslimer, på gata, videre er dette en rimelig stor innvandrerby, la oss gå gatelangs i retrospekt og sjekke forholdene, stemningen, den er ikke hatsk.
Det må være små kolonier som gjennomfører disse ranene, tilforlatelig er det stemning for dette her i enkelte miljøer, som står og pønsker på ting og flirer, dette er mer enn ett ran pr. dag, det er ille.
En event ses en gang iblant, nei, jeg føler meg sikker på at det dreier seg om en type stemning som er til stede i denne byen, man markerer seg her og der, videre er dette gøy å betrakte, fra vårt Torggata ståsted, det er ikke her det skjer, sånn sett, det er i andre omgivelser, her er man integrerte.
Pussige sammentreff, enkelte steder, i Brugata er det fin stil av folkeflom, pluss i Storgata, vi praler ikke om dette her, dette er vårt hjem.
I en type kulturmøte over en lav sko, det er lærerikt å se lands mentaliteter, hokken er dikkon? I en flare av folkebevissthet, fleipe med dialekter, nei, det er merkelig surt og grinete i dette her nå, vi tar det med ro.
En som vet noe er det vi lengter etter, finne en som virkelig har peiling på dette fenomenet, som kan kjenne til noen som gjør det, gravende journalistikk, unnskyld, jeg biter ikke tenna sammen og blir fortvilet og fornærmet, den norske attituden nå med Frp på justis er fremmedfiendtlig og dette skaper en type hovmod hos nordmenn generelt, det må vi se å få oppløst.
Et møte!
Å være trygg, å være utrygg, det dreier seg om å bevare en type arbeidskraft oppi det hele, det dreier seg om å se forholdene pene og pyntelige i denne byen, som fikk tapt sin uskyld 22. juli, det dreier seg om en type kardemommeby sak der man skal være snill og grei og forvente at da går det bra, i en verden som er ekstrem.
Fattigdom og sult, nød! Det er trekket everywhere, men hva man skal gjøre med det, man ser sigarettselgere på gata, konsentrert rundt Gunerius trikkestopp, man ser videre på hva dette fører til av utrygghet, dette er vel rumenere, får man anta, ikke romani, det er noe her som slår og dette ustoppelige er et nytt fenomen der røyk er dyrt.
Det er et marked for dette her, og annen kriminalitet, et vrengebilde kommer fram i at den moderne fattigdommen fri fra familien kommer fram i underbevisstheten, like a rolling stone går mange, nei, dette er night in Tunisia, dette er New York boogie woogie, videre er dette merkelig sammenfallende med den nye regjeringa som ikke bringer noen helsereform, men det er folk som snakker om forebyggende arbeid som Hadia Tajik leder for justiskomiteen.
Ropet på mer politi er stadig ikke poenget, jeg er her og vet at det å være et integrert menneske er eneste veien frem.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: