I løpet av fire år oppsøkte Dag Hareide teknologiske maktsentra i mange land – særlig USA og Øst-Asia. I boka «Mennesket og teknomaktene» forteller han om oppdagelser og møter. I en kronikk som ble publisert i Klassekampen 15. oktober 2020 sammenfatter han det vesentligste av bokas innhold og lanserer et forslag til 10 bud med råd om hvordan vi skal forholde oss til overvåkingskapitalismen.
På samme måten som julenissen, følger stordatanissen med på alt vi gjør. Og hvis vi oppfører oss pent, kan vi vente oss gøyale og smarte gaver i belønning – særlig hvis vi er snille og bidrar med brukerdata til den verdensomspennende datadugnaden.
Roar Høstaker er professor i sosiologi og arbeider på ein genealogi av posthumanismen. Her ser han nærmare på den delen av kunstig intelligens som er kalla maskinlæring, eller læringsalgoritmar.
En pedagogisk og ikke alt for dyster inngangsport til stordata- og KI-feltet som kan gi leseren en smule fotfeste før man evt. gir seg i kast med mer dystopiske utgivelser.
Teknologien anonymiserer, oppgraderer, reduserer og erstatter mennesket. Det som i utgangspunktet var hjelp til å overleve har blitt som en slags forlengelse av oss selv, en forbedring man gjerne ikke har helt styring på eller oversikt over.
Med litt innsatsvilje, fandenivoldskhet og evne til å lese en bruksanvisning vil du kunne sikre deg litt privatliv i heimen. Den danske interaksjonsdesigneren, Bjørn Karmann, har funnet opp en måte å hindre avlyttingen fra smart-høyttalere som Siri, Google Home og Alexa.
Ett år før Karin Boye skulle forlate dette jordlivet, skrev hun den dystopiske romanen Kallocain, som handler om et sannhetsserum.
Unn deg selv et Data Detox-spa i jula! The Data Detox Kit tilbyr kunnskap og råd matet inn med teskje på en smart og motiverende måte.
Dette er Stavanger. Lysene du ser er posisjonene til flere hundre mobiltelefoner. Én av mobilene tilhører Karl Bjarne Bernhardsen (30). Det siste året har mobilen hans avslørt hvor han har vært stort sett hele døgnet. Denne informasjonen er til salgs.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: