Eksistensielle spørsmål

Det er ikke vanlig at voksne folk ønsker seg marsvin overhodet.

Tekst Akiah Astral Illustrasjon Sven Lindback

Så da er jo spørsmålet om du ønsker deg et marsvin fordi du vil være rar og spesiell, eller om du bare lytter til et lite barn i deg som ikke fikk det som hun ville, eller om det er noe helt spesielt med barberte gnagere som du synes er koselig. Uansett årsak, alt er lov hvis du klarer å løsrive deg fra konformitet – jeg ønsker deg lykke til med det.

Før du skaffer deg et marsvin og barberer den, må du likevel spørre deg selv om følgende:

Hvordan ville det ha vært hvis marsvinet rømte ut av buret og du våknet av at dette nakne rottelignende vesenet løp opp langs benet ditt og du friker helt ut og begynner å slå vilt rundt deg og dreper den? Så før du skaffer deg et barbert marsvin, gjør du lurt i å forsøke å drepe en mus først, med bare never.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: