Aktivitetsoppgaver

For mange kan ventetiden før valget fortone seg uutholdelig lang. Særlig hvis man er en valgivrende borger langt under stemmeberettiget alder. Da gjelds det å ikke henfalle til sløvsinn og apati, men snarere holde seg oppdatert og årvåken. Her er et knippe med gøyale og lærerik oppgaver som får ventetiden til å gå brennkvikt.


OrdflokeNå har det gått helt i ball! Etter alt for mange oppdrag med å analysere partimeningsmålinger har den stakkars samfunnsforskeren møtt veggen og pådratt seg akutt begrepsforvirring. Hjelp til med å reparere de flotte ordene ved å følge trådene mellom delene som hører sammen. Bruk tusjer med ulike farger til å tegne opp forbindelsene, eller lag et sinnrikt kodesystem.

Utskriftsvennlig versjon med samtlige oppgaver og fasit


Fargelegging

I de siste åra har fargelegging blitt en stadig mer populær syssel for folk i alle aldre. Ingenting er vel mer beroligende enn å fordype seg i noe totalt meningsløst, samtidig som man kan se resultater av aktiviteten? Her kan du fargelegge mandatkartet over stortingssalen i akkurat de fargene du selv ønsker – det være seg partipolitiske farger eller farger tatt helt ut av fantasien.

Utskriftsvennlig versjon med samtlige oppgaver og fasit


Rebus

Sliter du med å ta et valg og overlater til andre å bestemme? Det kan koste deg dyrt. Løs rebusen og la deg motivere til handling! Tolk de små bildene og trekk fra eller legg til bokstavene slik pluss- og minustegnene angir. Rebusen skjuler et klokt sitat som du også kan gjette opphavspersonen til.

Utskriftsvennlig versjon med samtlige oppgaver og fasit


Kuriosa


Punkt-til-punkt

Tegneoppgave

Her er en festlig og givende oppgave for deg som liker å tegne. Sett en strek mellom hvert tall fra 1 til 21, så får du se hvordan statistikken for andelen barn med vedvarende lave husholdningsinntekter (også kalt barnefattigdom) har utviklet seg de siste åra.

Utskriftsvennlig versjon med samtlige oppgaver og fasit


Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: