All PR er god PR

Sensuren (og den profesjonelle ikke-leseren)

All PR er god PR

Sensuren (og den profesjonelle ikke-leseren) Ralph Zurmély

Enhver bokutgivelse skulle hatt sin egen Ralph Zurmély, for hvem hadde vel kjent til Harmanges essay utenfor Frankrike om det ikke hadde vært for denne franske byråkratens fordømmende pekefinger?

Hva var det som skjedde midt under ferien i Frankrike, 19. august i år da essayet ble sluppet i et opplag på 450 eksemplarer? For den skulle ha passert ubemerket, kun henvendt seg til den lille gruppen mennesker som kjente til miniforlaget Monstrograph og Pauline Harmange. I stedet for ble essayet i løpet av kort tid trykt opp i flere opplag inntil de valgte å la det anerkjente forlaget Le Seuil overta ansvaret for den videre utviklingen.

Årsaken til oppstyret heter Ralph Zurmély, han er spesialrådgiver for det franske likestillingsdepartementet (chargé de mission accès aux droits » au « Bureau de l’égalité entre les femmes et les hommes dans la vie personnelle et sociale).

Da han kom over presentasjonen på Monstrographs hjemmeside, reagerte han umiddelbart med trusler om rettslig forfølgelse og krevde at boken måtte trekkes tilbake. Han hadde sett forsiden og presentasjonen, men ikke lest essayet. Zurmélys utspill har fått liten til ingen støtte i hjemlandet eller andre steder.


♥ ♥ ♥

«– en ode til misandri»

Ralph Zurmély, spesialrådgiver for det franske likestillingsdepartementet


♥ ♥ ♥ ♥

«Boken er i strid med loven idet den oppfordrer til hat på grunnlag av kjønn.»

Ralph Zurmély, spesialrådgiver for det franske likestillingsdepartementet


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

«Hvis ikke forlaget trekker tilbake boken vil de være direkte medskyldig i lovbruddet, og jeg vil da være forpliktet til å sende boken til påtalemyndigheten for rettslige prosedyrer.»

Ralph Zurmély, spesialrådgiver for det franske likestillingsdepartementet

Takket være herr Zurmély har essayet fått følgende glimrende pressedekning:
The Guardian 10.09.20 >>
Aftenposten 21.09.20 >>
Die Zeit 15.11.20 >>

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: