Analyse

I read the news today, o boy. et villniss, et sammensurium av inntrykk, nei, det er Syria som er top news, overalt, og man strides om fremtiden. Hilary Clinton utsatt for demo i Egypt med tomatkasting, 97 år gammel naziforbryter funnet i Ungarn, space travel, i meg jobbes det fram en mening om at selvbestaltede sjefer og forståsegpåere er ute nå endelig.
Enere som skal ordne opp, det er ikke det det dreier seg om, USAs ledelse er et team, der Barack Obama i intervju mener han gjorde feil de to første årene, og vil i neste periode være mer rundt i landet og prate med folk, stimulere, lytte, dette er bra. Mitt Romney kjører old school valgkamp, som McCain i sin tid, nei, ved forrige valg, det dreier seg ikke om den sterke leder, det bør flere få med seg, det er Obama movement.
Masse kommentarer går bare på hvor ”flinke” statsledere er, man kan bruke Brecht på dem, hadde han ikke engang med seg en general? En seilbåt? Jonas Gahr Støre i intervju i går i Dagbladet sier han liker folk med humor, og nevner to utenriksministre i Europa, den estiske, og den luxemburgske, ja, og han analyserer alltid interessant, verden. Norges rolle.
Slike ledere vil vi ha, de diskuterende.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: