Arrividerci Roma

Av

Dario Flo

Italia er ikke med i VM i år, det er trist. Nederland heller ikke. Trist! Romantisk fotball døde med Nederlands fiasko i VM sist gang. Det gigantiske målet til Robbie van Persie mot Spania, da de slo Spania 5-1, er jo punktum for stor fotball i det hele. Videre Arjen Robbens forsering i VM-finalen 2010, da han spilte vegg med Sneijder og var alene med keeper kort inn på motstanderens banehalvdel.
Så ble det knokkelkamp i forsvar, som ble trenden, man kan ikke akkurat beskylde Island for romantisk fotball!
I dette lever vi, friskt i minne Sveits’ måte å spille på i går mot Brasil, destruktiv fotball.
Fascistisk. For faen, dette kan vi ikke akseptere.
Fotball går over i ren kamp om penger, huff.
Brasil hadde sambafotball inne i går, men ble grisa av ekle sveitseroster hele tiden, dette er ikke fotballen verdig.
Hvordan skal vi få fotball tilbake? Begynne i det små. Kjeltringer må tas, de har ikke livets rett.
Det fascistoide temperament, der man skal hevde seg selv, sin rett, er i det små forferdelig å se på. Tranquillo! Slapp’a!
Man kan ikke miste sin moral, rett og slett, man må spille med hjertet, ikke la seg vippe av pinnen av et bedre lag, som Island, man må ikke miste hodet, gå på grisespill.
Nederland spilte god fotball i VM 2010, men i finalen ble de tatt på egen banehalvdel, av Spania, da frika de ut og ble voldelige, nederlenderne kunne ikke bygge opp sitt eget spill i totalfotball, det ble deres undergang. Juks viste seg, Spania vant!
Coutinho’s scoring i går var vederkvengende, Brasil mot Sveits.
Jeg vurderer å ikke se en jævla kamp i dag, må slikke sårene. Hvordan skal vi ta fascistene?
Jeg drømte i natt om fascistisk romantikk, rett og slett, men det ble lett henslengt, jeg ble satt ut av dette mølet, og husker meg selv i fortid, hvor en eller annen don juan herja, og jentene falt som fluer, stygt.
Omdømme, han sveitseren som scora i går fikk dårlig omdømme. Steven Zuber, fienden har navn og adresse, fuck you! Dommeren César Ramos fra Mexico, er på svartelista, samt Lise Klaveness i NRK, som mente Zubers dytt var greit, ikke vanligvis pådømt. Faen.
Miranda var på vei til å satse for å ta corneren på hodet, da fikk han dytten, det ser alle.
Ok, da er tinga på bordet, det der er ikke akseptabelt.
Puh!
Og videre er det ille måten Sveits tok Neymar på, 10 frispark, og man kan ikke spille sånn, rett og slett. Fair Play.
Men det er klart, fotball er lagspill, og stjernespillere får oppmerksomhet fra motstanderen, da må de andre ta ansvar.
Sverige spiller i dag mot Sør-Korea, Zlatan er rett og slett ikke med, mannen som bragte dem til VM, folkhemmet spiller, vi får se.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: