Åse Karlsen separatutstilling Galleri S10, Skoggata 10, Moss 7 juni kl 18

flyer web1Vår assosierte fotograf og eventleverandør åse Karlsen, også kjent som SVIMLEFIML, åpner sin separatutstilling på Galleri S10 i Moss fredag 7. juni. Utstillingen er titulert «dr. Greves terapirom» og består av fotografier og installasjoner med og uten audiovisuelle elementer, samt innslag av performance. Karlsen har hentet fram minnet om psykiateren Jan Greve, som var den siste i sin yrkesgruppe som foreskrev terapier med LSD og Cannabis for sine pasienter. Når forbudet mot bruk av disse medikamentene i terapeutisk sammenheng trådte i kraft avsluttet de fleste leger i landet sine tilbud om dette. Greve, derimot, anså at effektene av disse stoffene i terapeutisk bruk var så positive at han ikke ville avslutte. Han utkjempet en flerårig kamp i det norske rettsvesenet for retten til som lege å avgjøre hva som er best for pasienten uten innblanding fra politiske myndigheter. Han tapte til sist, og ble fradømt retten til å praktisere.
40 år har gått siden norsk rettsvesen satte en stopper for den siste av norges fritenkere innen psykiatrien. Karlsen skal ha honnør for å dra denne hedersmannen fram fra glemmeboka.

Åpningen blir akkompagnert av fri-jazz-trioen HMS Innerspace

Åpningskvelden er det også konsert på kulturhuset Kåntra, med bl a Knuste Ruter og Grevling Batong. Det er fullt mulig å rekke dette etter åpningskonserten i Skoggata

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: