Avtagende bevissthetsnivå

For meg som bor på Grünerløkka, er jeg inspirert av mitt ståsted som menneske, mann, her i gården ser jeg ikke sola for øyeblikket, og vi setter oss ned og observerer en smule. Om mus og menn og kalde fisker som flyr rundt her og lukter karriere i sola, Ola.
Frsikt går man på en forsvarer, en angriper, en i bakrommet, og hva er det folk snakker om i denne Breivik-saken?
Råhet, imbecilitet, hensynsløst preik, utfall i hytt og pine.
Gryningen grår, jeg får en type napp, før var jeg slapp, tenker ikke i blinde, her har vi alt å vinne, rottene forlater det synkende tinghus, ingenting betyr noe her for folk, den totale depresjon rokker ved systemets grunnvoller.
På universitetet, hva snakker man om der, jeg er i denne første artikkelen i en mood som drar dette til høyre-ekstrem vold, og barndommens betydning er en sak som også har interesse, hvordan blir man høyre-ekstrem, er det en diagnose?
Jeg har diskutert dette med en venn, en kriger, som sidestiller høyre-terrorisme og venstreterrorisme, det gjør ikke jeg.
Jeg ser en ting her, som turde interessere, dette med gutterommet, på fjernsynsskjerm, bilbane, guttestreker, guttedrømmen, gå i villmarka med gutta etpar uker.
Jeg er ikke der, har vært der til dels, og det å se seg selv som en del av det hele er det få som gjør i disse dager.
Forstå på seg selv, og samfunnets krise nå er min krise.

Juristen café, med god mat, utsiktspunkt til tinghuset, her er det bra.
Da har man støtte til å betrakte, skrive, til Torggata Blad om dette.
Fra og med denne artikkelen setter jeg en norm, dette er en widget gadget smørblomst type artikkel i det uforliknelige.
Evnerik evnukk kan man kalle vedkommende. Det er samband mellom høyre-ekstremisme og kvinnefiendtlighet, alle nazister er sexister.
Regenten in spe etter egen mening, vil bli stilt for krigsrett, militær kamp er det han driver med og han tror han er i krig.
Sier og skriver 2012 Oslo, dette trykkes til sitt bryst.

Dermed er ikke psykiatri her så interessant, om mannen er gal eller ikke, han har tanker som tenkes både her og der og i Polen, denne kristne miniatyrstaten i Europa som jeg ble syk av å drikke te med.
Svært mange polakker er enig med Breivik i synet på det kristne Europas rolle i verden, unge som gamle og på universitetene.

Jeg har vært mye i Polen de siste fem-seks åra, jobba med landet og blitt tullerusk, der er Brevik hjemme, om noe sted. Er alle polakker gale? Det kan man godt si.
Tilbake til middelalderstaten, hvor den eneste lykke fins etter døden, i himmel og helvete, med en dommer som man kaller ”Gud”
Gud er god for en million eller to, og så videre, hele denne mytologien med straff og tilgivelse og verdige og uverdige trengende, nei, her i rettssalen soler man seg i dette systemet for å skille rett fra galt.

Og dette går sin gang, en solefallsang over 10 uker, og jeg tretner på tredje dagen.
Det fins viktigere ting i verden enn å ta seg av dette middelaldermennesket og grave i hans psyke, verden er kommet videre.

 

 

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: