Canadisk kunstner og norsk politi, Tinghuset 17. april 2012.

Banden bak Breivik

Spør hvem som helst om en mann kan drepe 77 mennesker ustraffet uten å ha et solid nettverk, og alle utenfor Norge vil riste på hodet og tro du er gal. Fordi du stiller spørsmålet.

Like fullt er det dette vi alle nå sitter og lurer på her i dette merkelige landet: Får han straff? Skal vi virkelig straffe ham for bombingen av Regjeringsbygningen og massakren på Utøya?

Det er absurd. Vi er en absurd nasjon. Norge er blitt en absurd nasjon. For alt vi vet har den alltid vært det. Vi skjønte bare ikke hva det var som foregikk. Vi var unge.

Nå må vi forklare folk at Einar Gerhardsens plass er en politisk plass. At Regjeringsbygningen er en politisk bygning. At Utøya er et politisk mål for terror.

Nølende følger folk resonnementet, skrekkslagne for hva som måtte følge om de virkelig sa seg enig i disse åpenbare sannheter. For å ta en tur på den ville siden, som det heter i Oslo.

Og det er jo bemerkelsesverdig hvor lenge de har klart å undertrykke dette enkle faktum: 398 dager. Himmel og hav, så naive vi er. Så hinsides alle grenser naive.

Han som sprengte en bombe og dro til en øy hadde politiske hensikter. Det sto politikere bak ham. Det var politiske angrep. Han drepte politikere. Målet var politiske endringer.

Politikk, altså. Det muliges kunst. Er det mulig å endre den irriterende norske politikken uten å vente på x antall valg? Hvilke muligheter åpner seg om vi «tar ut» barna til politikerne i det regjerende politiske partiet i Norge i en massaker?

Kan det fikses? Kan vi få politi og terrorberedskap til å snuble i lissene og gjøre en million feil så vi kommer til og får tid nok? Kan vi få media til å fokusere monomant på leiemorderen vår? Lar det seg gjøre å få retten til å gruble i månedsvis på om han bør straffes? Kan alt dette fikses? Let’s roll!

Norge er jo med i Atlanterhavspakten, så vi i den Allierte klandestine komité og den Klandestine planleggingskomité har gode kontakter og godt med ressurser der oppe allerede. Vår kontroll med mediene er til og med lovregulert.

Vi er Super-NATO. Vi trenger en leiemorder, en gladiator. Det greieste er om han kan bo like ved Rena leir før aksjonen. Der kan han skrive mens gutta våre i E14 fikser bomben. Dette kommer til å gå på skinner, Anders!

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: