Barn – kunst – forbruk

Jeg sitter sammen med Fredrik, 10 år, yngste sønn av mine venner Arnt og Helene. Jeg tar fram en skissebok fra TGR, til 40 kr, og en svart tørrstift fra Chr. Engebretsen til 10 kr.

Tekst Frode Svane Tegninger Fredrik Jensvoll

Jeg brekker tørrstiften i to deler og begynner å lage noen tegninger i skisseboka. Det går super raskt! Etter første tegning: et stort WOW! fra Fredrik. Etter andre tegning: et nytt WOW! fra Fredrik. Et enda større WOW! etter 3. tegning. Jeg gir Fredrik skisseboka og den andre halvdelen av tørrstiften. Jeg viser ham teknikken med å legge tørrstiften flat, for å få bredere avtrykk og ulike valører. Etter to timer har Fredrik entusiastisk fylt nesten hele skisseboka med de utroligste tegninger! Det var nesten 40 tegninger. Noen av dem får dere den store glede av å se her! Dagen etter tar Fredrik skisseblokken med på skolen og viser læreren. Applaus! Han får i oppdrag og gjennomgå tegningene med klassen, og forteller til hvert enkelt bilde. Dagen etter fortsetter han å tegne! Han får nye tegneblokker av faren sin Arnt! Fredrik fortsetter å tegne. Han er i en uendelig FLOW. Motivene strømmer spontant ut. Tar vi oss god tid med barn, finner vi fort fram til deres talenter. Her var det snakk om GJENSIDIG INSPIRASJON! Legg vekk nettbrettet noen timer.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: