Bebudelser på Carl Berner

– regjeringskrise, boligkrise?

Jehovas vitner har planen klar, de har løst problemet med både demoniske krefter, det onde og det gode.

Tekst og foto: Thale Husemoen

I harde tider som dette, griper flere til religion. Det er jo ikke bare barn som spør om det finnes mer ondt enn godt, og da må jo foreldrene eller barnehagetantene eller de ekte tantene prøve å svare så godt de kan. Kjiphetens akse er ikke nødvendigvis ond, men kjip. På Carl Berner henger folk fra Jehovas Vitner utenfor 7-11. Utenfor burgersjappa på andre siden av krysset, sitter vår faste tiggerkvinne fra Romania, hun snakker ofte med seg selv, og når du går over veien i Trondheimsveien ved trikke- og busstoppet, står det en kjekk kar og selger =Oslo, han har bikket 70 år, kunne han fortelle meg en vakker junidag med blomstrende kirsebærtrær, et par meter fra den tyrkiske grønnsakshandelen. På dette stoppet går jeg ofte av, for å gjøre ærend på CB, og da jeg passerte 7-11 med Jehovas Vitner denne gangen, en relativt kald januardag med sur vind og stive blikk, kunne jeg ikke unngå blikkene til de fire fra Jehovas Vitner, som sa på tre verdensspråk, om hverandre, værsågod, please, have you heard about us, yes please, take two VAKTTÅRN. På Samsons bakeri leser jeg gjennom disse tynne ukebladbladene, om hva denne spesielle gruppen kan love sine 8,3 millioner aktive medlemmer. På møtene eller samlingene som arrangeres all over the world, kommer det gjerne flere, tallene er klare – 12 millioner! De troende blir lovet et meget godt liv her nede på jorden, før de blir hentet opp til Guds himmelrike, etter en god stund her nede (her har de årstall, men det har vært feilslått et par ganger, da mistet de flere hundre tusen medlemmer, så jeg utelater eventuelle årstall i denne sammenheng), der de som har avgått med døden, iberegnet de såkalte onde, skal få anledning til å ta imot Guds kjærlighet og bli med på himmelferden, de levende (troende, altså) er også med på dette. Hvordan dette skal organiseres, sånn plassmessig eller planmessig, står det ingenting om. Det står: Hva er Guds rike: Det er en regjering i himmelen som er opprettet av Gud, og som skal gjennomføre hans vilje, denne regjeringa er styrt av en Konge. Gud skal sørge for en perfekt regjering, gjøre jorden først om til paradis. Når all ondskap er fjernet, skal varig fred og sikkerhet innføres, etter en vakker salme med nr. 37:11, den lyder kanskje kjent for de av dere som hadde kristendom på skolen: ”De ydmyke skal arve jorden, og de skal føle dyp glede fordi det er stor fred…” Neste overskrift er: Komfortable hjem og givende arbeid. Flott! Og da avslutter de avsnittet med: Ønsker du å få oppleve slike forhold? Det vil snart være hverdagen for alle!

Etter dette følte jeg for en oppsummering, for å se hva jeg hadde lært fra disse heftene, eller ikke lært. Eller skjønt. Og slik ble den oppsummeringen:
Vi har bare håpet, og håpet er vår tro. Det var mine ord. Og den som tror, har i det minste troen. Og de som lover – og ikke holder ord – skal i hvert fall ikke sitte ved mitt bord!

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: