Benkerosa

Tekst Bror Wyller

Benkerosa er en farge som kunne vært på en benk i min oppvekst. Den var hvit. Når det var et benkeforslag, at benken var rosa, er det klart at det betød noe at benken trengte rosa farge, lys rødt, kunne det hatt med politisk farge å gjøre. Blått kan man foreslå er en farge i rosa. Hvorfor ikke? Uansett, det tiner i farger, det tiner i rødt, det tiner, vise versa. Det er en type benkerosa som dreier seg om et synonym til rosa. Det er no way’s land. Det er en farge man kan finne opp. Rett og slett benkerosa. Surmulende katters rosa, det er det.

Kattegrønt. Katter er ikke grønne. Det er spesifikke farger. Farger som heter tinglyst rødt, som heter eterblått, og så videre. Edderdunsgult. Lys gult, å virkeliggjøre noe. Jordan vet hvordan, det er det.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: