Blitz 35 år

På det harde 80-tallet lå det på ingen måte i kortene at vi med noen grad av sannsynlighet ville kunne oppleve dette, men denne helgen feirer Ungkulturhuset i Pilestredet 35 år, og det gjøres tradisjonen tro med brask og bram og full musikk i tre dager til ende.

Blitz Bookings utvidete festivalkomite har satt sammen et intenst og variert program som viser et sterkt utvalg av hva Ungkulturhuset har å by på i 2017. Lokale, regionale og tilreisende utøvere av punk, metal og hip-hop setter hverandre stevne innendørs og utendørs, i løpet av en tre kvelders festival med innlagt gatefest på dagtid.

Det er mange unge fremadstormende osloband på plakaten , flere av dem med hjemmebase og øvingslokale på Blitz.
Båndtvang og Twisted Trashbag heter to av dem, og de inngår i kick-off på fredag. De får selskap av trønderske Wrakangst med sin mix av hc/ crust /metal, franske Zero Talent med punk-ska og blåserekke og det polske feministbandet Pochwalone med punka folkemusikk.
Den lokale side-showtruppen Pain Solution bidrar med det de kan best, en kraftig lada berg-og-dalbane av åndeløst spennende underholdning som tar tilskuerne med på en ferd gjennom vakre og bisarre tablåer av brutal estetikk og ekstrem kroppsbeherskelse.
Linda Lazer sies å residere i «outer space» og lover å kanalisere eldgamle, glemte sannheter fra tomrommet gjennom en audiovisuell performance . basert på elementer av afrofuturisme og sci-fi formgir hun en utenomjordisk visjon av våre verdslige lyster og lyter.

Lørdagen er det hip-hop party i gata fra kl 12 til 18, det er gratis og åpent for alle.
De gamle blitz-venner Gatas Parlament er med, likeså Hauketos Flexi Aukan .
Bookinga er med rette stolte over å kunne presentere Rosh, den svarte diamanten fra Nyköping. Med DJ Taro ved sin side forventes hun å levere beinhard rap med attitude og Molotov .
På den mer softe siden får vi Skranglebeins nye band SÅNN SKA DET VÆRE, Hiphop møter jazz og folkemusikk i en fét forening.
Flere Djer skal i aksjon utover dette, nevnt er Lilsimmy, Busemann og Mzungu.
Mye tyder på at programmet blir ferdig skrevet mens det skrider fram.
Lyden serveres av Roastfish&Cornbread Sound System.
Det er varslet grilling.

Lørdagskvelden er satt av til besøkende orkestre fra det regionale nettverket.
Fra København kommer Ond Tro og Bliss med K-by’sk vrede i punk og hardcore-format. Bliss gjør sitt avskjeds-show, blir vi fortalt.
Fra Gøteborg kommer 4 bestemte damer som kaller seg Contorture, og under dette navnet leverer de hard crust som røsker live.
Nuke from Orbit er en hardcore trio i DIY-skolen, de kommer fra sør-sveriges dype skoger hvor da brygger sitt eget øl, jakter nazier på natta og lager supertøff sludgecrust .
Kveldens høydepunkt er et spesiallaget show av Vestfoldskogenes stolte sønner Pandemi, Arboristlosjen og Direktivet. I en kollektiv galskap av et show spiller de på alt de har av strenger og skills og det loves mørk skauhardcore, dyp og buldrende skau-doom, en dash norsk pønkrock av den gamle skolen og ikke å forglemme motorsager i anvendelse til mer enn å kutte ved,
Avslutningsvis vil amerikanske Those Poor Bastards demonstrere sin strenge disiplin av «deep southern country doom» for å geleide oss inn i natta.

Søndagen er valborgsnatta, selveste natt til 1.mai,og er i hovedsak satt av til mer eller mindre profilerte band fra den lokale scena. De urgamle svenske hardcorelegendene Avskum og det nesten like urgamle blitz-bandet böyen beng utgjør sammen med de lokale heltene Død Oter en hardt rockende geriatrisk avdeling denne kvelden, som ellers er preget av mye ung vilje og talent.
Tenåringsrockerne Golden Core er et veldig klart eksempel på dette og får også utsøkt selskap i Hysj!, Intetskjønn, Terrorstat, EbolAids og kveldens debutanter Sliten. Alle band med røtter og base i den lokale pønk/hardcore-skolen og sterke, egne uttrykk .

Om Blitz-seksjonen i årets 1. mai-tog ser litt slitne ut, så er dette programmet langt på vei forklaringa .

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: