Blitz feirer 38-årsdagen på live nettstrøm

Ungkulturhuset er selvsagt også rammet av nedstengningen, og det har i noen uker vært klart at den tradisjonelle bursdagsfeiringen natt til 1. mai i år ikke ville kunne gjennomføres på vanlig vis. dios.

https://www.facebook.com/events/689492541804721

Det er imidlertid ikke et aktuelt alternativ å la denne datoen passere i stillhet, og Blitz Bookings tekniske sjef Bjørn Larsen tok derfor initiativ til i hui og hast å samle et teknisk krew og det nødvendige utstyret til å gå digitalt. Flere har fulgt kallet, mest notabelt Øyvind Brungot Dahl, som har tatt ansvar for å implementere en teknisk plattform for det som skulle bli BlitzTV, ungkulturhusets digitale sendingskanal. BlitzTV hadde sin første sending lørdag 25. april, med stonerbandet Jaggu i fri utfoldelse fra husets storscene. Sendingen var en teknisk suksess, med god lyd og proff bildeproduksjon, som lover godt for den forestående jubileums-sendingen.

Torsdag 30. april åpner de offisielle jubileums-sendingene, medvirkende et knippe band med tilknytning til den svært aktive pønkscena på blitz, intet mindre enn 5 av dem bare denne dagen.

Dømt, Anti-social Rejects, Hudkreft, Intetskjønn og ikke minst Død Oter, kommer til å sette sine markante preg på feiringen, og alt ligger til rette for en heidundrende nett-konsert som innholdsmessig vil tangere de mest minneverdige bursdagsfeiringene fra forne tid.

Festen fortsetter på arbeider-rørslas dag. Veteranene Knuste Ruter, med legendariske Hasse Brinck i front, topper da en plakat hvor de har selskap av stoner-punkerne Mystery Dudes og fart-og-spenning-pønkerne Unnskyld.

Tre dager til ende har vært jubileums-malen de siste 20-25 åra, og den tredje dagen har da gjerne vært fokusert på å feire aktivismen på huset og diskutere aktuelle utfordringer i samfunnet og verden forøvrig. Plenumsdiskusjoner på tradisjonell blitz-maner er ikke innafor dagens restriktive standard for sosiale sammenkomster, så i stedet byr det foreløpig veldig åpne programmet på tilbakeblikk på minneverdige hendelser fra fordums historie, Marihuanamarsjen i 2000 har blitt sporta som ett innslag.

Torsdagens band:

https://www.facebook.com/events/689492541804721

Anti-social Rejects

Navnet har de hentet fra Disorder-låta «Anti-social reject», en kampsang for de utstøtte og tilsidesatte som nekter å gi opp sin kamp for en bedre framtid. På dette grunnlaget har A.S.R. gjennom snart 20 år vaiet frikerfana fra det høye nord (LoVeSe) til det tempererte sør(Peloponnes), turnerende sitt show av egenartet hc-punk med en folkelig appell som fenger også utenfor «menigheten» og den subkulturelle konteksten.

Kompduoen Alvarez/Degerstrøm utgjør kjernen i A.S.R.’s maskineri, flankert av Gunnar og Rikards viltert samspilte gitarvirtuositet og toppet av Hælgars ladete , rytmiske spytting med tendenser til melodiøsitet og sangbarhet, over en rekke aktuelle temaer fra tilværelsen i subkulturelt utenforskap og autonome parallellsamfunn. Kulturøvelsen «karskfylla», folkelidelsen «Sosial angst», klassestandpunktet «Reis kapitalskit!», alt dette og mere til får en stemme og et ansikt gjennom A.S.R.’s øvelser. Sjekk ut deres album «Procrastination».

Dømt

Dømt, punk-rawk fra Oslo, anført av den energiske og multi-begavede Marit Brovig med rå motorkjeft og brilliante gitar-skills. Dømt har vært aktive siden 2007, platedebuterte i 2011 med «blood, shit & sin» og har siden gitt ut albumene «rudolph is a drunk» og «blunt force trauma». Dømt er blant våre live-favoritter og leverer alltid gnistrende konserter som spruter av energi og overskudd. Foruten Brovig betår bandet i dag av Frank-William på ekstra gitar-muskel, og Henrik og Svenno på hhv bass og trommer. Henrik har tidligere spilt med bl a Pay to Breathe, og Svenno har bakgrunn fra legendariske Dozärne.

Intetskjønn.

Rå hc-pønk av den skjeive sorten med flust av energi og følelser som eksponeres intenst og høylytt i et halsbrekkende tempo på randen til sammenbrudd. Når Intetskjønn gjorde sine første aggressive utfall mot alt som smaker av konform normalitet i 2013, var det flere enn undertegnede som mumlet i skjegget om at de brakte med seg en re-aktualisering av hele sjangeren. Intetskjønn er fortsatt like skjeive og agiterte, og de forventes å levere til bakoversveis også på torsdag.

Hudkreft

Hudkreft beskyldes av noen for å ha «ødelagt» pønken, av andre hylles de for å ha gjenoppfunnet den. Etter å ha fått deres medisin servert (Vaterland 8. mars) tenderer jeg mot å være enig med sistnevnte sentiment. Med en passende miks av rastløs energi, mer eller mindre rettferdig harme og en kreativ musikalsk lekenhet formår de å gjenskape pønkens eventyrlige potensiale slik det opplevdes mot slutten av 1970-tallet. Assosiasjonene går i retning av The Slits, og i blant også tidlig Poison Girls. Akkurat passe rufsete og uhøytidelig, samtidig som de har ting på hjertet som er ærlig og ektefølt.

https://urort.p3.no/track/hudkreft/kulturelitens-barn-1

Død Oter

Død Oter Det blir ikke noe blitz-jubileum uten Død Oter, det seigliva og standhaftige husbandet gjennom de siste ca.20 åra, men de deltar selvsagt også i år med sin sjarmerende gamlis-pønk i akustisk format. 

Fredagens band:

https://www.facebook.com/events/689492541804721

Unnskyld

Unnskyld  er et punkband basert i Oslo bestående av fem medlemmer som alle har en visjon om å servere intens, heftig og sår punk.
Unnskyld tar ikke i motsetning til sitt navn ansvar for hvor vilt det blir.
Unnskyld er i stor grad inspirert av tidlig norsk punk og britisk postpunk.
Unnskyld sin musikk er ofte catchy, satirisk og røff, men også full av fortvilelse og angst.
Unnskyld sine konserter er en reise gjennom et mørkt og absurd univers stort sett basert på virkelighet.
Unnskyld sin punk krydres med kunst og høy energi.
Unnskyld sitt største mål er å ha det gøy.
Unnskyld. 

Mystery Dudes.

Power-trio fra Oslo som produserer fuzza stoner-punk til begeistring og ovasjoner fra sjanger-fans verden rundt. Ga i 2019 ut debut-albumet First Blood i digitalt format, og har høstet gode omtaler for dette.

https://mysterydudes.bandcamp.com

Knuste Ruter

Knuste Ruter er dedikert til viderføring av arven fra klassisk oslo-hardcore siden 2007 og består av et velkvalifisert elitelag anført av legendariske Hasse Brinck, bl a kjent for sin rolle i det klassiske bandet Stengte Dører.

KR slipper sitt tredje album «Festen er over» på SjakkMatt på denne dag, 1. mai 2020, så dette er også et release-party. Forvent et band som leverer til sitt ytterste. 

https://www.facebook.com/events/689492541804721

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: