Boligbobleplast

Et spørsmål som engasjerer mange av oss er: Når kommer boligbobla til å sprekke? Noen frykter at det skal skje, mens andre lengter desperat. Det de fleste har til felles er at ventingen er en stor nervepåkjenning.

bobleplast_ftLEn nerveberoligende aktivitet som mange hengir seg til er å poppe bobleplast. Dette har blitt en så utbredt syssel blant boligbobleventende at emballasjeproduktet har blitt omdøpt til boligbobleplast.

Torggata Blad har mottatt en nyhet som vil ha stor betydning for boligbobleplastpopperne, og for at flest mulige skal kunne gå framtiden lyst i møte, kommer vi her med noen skrekkinngytende advarsler, beroligende råd og nyttige vink.

Men først noe om bakgrunnen for den kommende krisen:
Selskapet som har hatt enerett på produksjon av boligbobleplast siden de oppfant den i 1957, Sealed Air, har videreutviklet et nytt produkt som behøver mye mindre luft og som dermed tar mye mindre plass. Denne nye polstringsemballasjen, kalt iBubble, beskytter visstnok varene like bra som den klassiske boligbobleplasten.

 

nye_og_gamle

 

I stedet for luftfylte individuelle bobler, vil det nye innpakkingsproduktet bestå av sammenhengende rader med bobler som er forbundet med åpne kanaler. Dermed vil hver lange boblerad ha ett felles luftkammer i stedet for hopetalls. Som altså betyr: Ikke noe mer popping.

Årsaken bak produktutviklingen er naturligvis transportbransjens åpenbare ønske om å spare plass slik at flere varer kan sendes per shipping.

 

shippingstoerrelse

 

Det er ikke vanskelig å forestille seg at Sealed Air har tjent godt på sin oppfinnelse, og nå har
de kommet på noe lurt som skal sikre videre stigende inntekter etter hvert som iBubble overtar markedet: De som skal ta i bruk iBubble som polstringsemballasje må nemlig anskaffe en spesialpumpe til 5 500 $. iBubble blir nemlig levert uoppblåst – det er derfor den tar så liten plass.

Hva betyr dette for deg som boligbobleplastpopper?
Heldigvis finnes det flere tilbud som imøtekommer boligbobleplastpoppeavhengiges inngrodde behov. For det første kan det være lurt å hamstre. Boligbobleplast finnes fortsatt på markedet i store kvanta, så her er det bare først til mølla og løp og kjøp.

eBay er store på det meste – også på boligbobleplast
ebay.com >>

For de som har boligbobleplastpoppeavhengige venner og slektninger, kan det være et sjakktrekk å hamstre poppegaveprodukter, f.eks. av typen Stress relief som finnes i mange varianter (se bilde nedenfor). Man kan evt. også lage det selv.

 

stressrelief2

 

For de som er en smule mer miljøbevisste og på sett og vis klarer å være kritiske til et høyt plastforbruk, kan det være aktuelt med boligbobleplastsimulatorer slik som PuchiPuchi fra Bandai (se bilde nedenfor).

Produktet kan kjøpes her >>
og
du kan lese mer om det her >>

 

puchipuchi

 

Også digitale simulatorer har begynt å dukke opp etter at nyheten om bobligbobleplast ble sluppet i forrige uke. Torggata Blad anbefaler disse gratisvariantene du kan bruke online:

01.org >>

puffgames.com >>

virtual-bubblewrap.com>>

Og det finnes utallige boligboblepoppespillapper som kan lastes ned mer eller mindre gratis til din mobil.

Hvis du har andre gode råd til hvordan boligbobleplastpoppere skal kunne gå helskinnet gjennom tiden som venter dem, del det gjerne med oss i kommentarfeltet nedenfor.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: