Bønder i byen

Kan bondeaksjonen forstås? Før var det mangel på smør, nå brød, hva blir det neste, poteter? Det er varsla storaksjon i Oslo i nærmeste fremtid, 17. mai? Bønder i lusekofter og vadmel slår om seg og Hans Rotmo tar plass og svinger øksa først, nå er det nok! Rotekte norske bønder har fordommer mot seg, vi ser at de gamle brukene forsvinner og matproduksjon blir mer og mer industriell, bonderomantikken er en gammel sak.
Maskinelle høns og forbrytere og hvem er det som tjener penger på dette, er det Norske Skog, er det NHO, er det industriarbeiderforbundet, eller hva faen, Norgesgruppen, ica rimi rema kiwi, Bakers er Norges største bakeri, for produksjon av brød, og matvaresituasjonen i dette landet er er et studium verdt.
Mjølk, bønder og tingmenn, bønder i Norge har tradisjonelt gjort opprør mot sentralmakta i Oslo og Bergen, striler, slik er det ikke i andre land, på flatlandet i Danmark og Sverige stemmer bønder til høyre, som selvstendig næringsdrivende.
Vi leste en avisartikkel om dette, Dagsavisen, vinkler på at dette kan skade den rødgrønne regjeringen, dersom ikke de tar bøndenes protest på alvor. Hm. Espen Løkeland-Stai, gallupdemokratiet fungerer utmerket, på sikt er det andre hensyn.
Brød og sirkus til folket, landbrukspolitikk, kultur, bondedrakter, bunad nå med sølvskje og brureferden i Hardanger for hardinger med fele og flaske på lomma, folkemusikkhalvtimen går først i 17. mai –toget i Oslo, det er fint.
Et samfunn skal henge sammen, et jordbruk skal også gjøre det.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: