Brasil-Serbia

.

Av Dario Flo

.
Vi sitter på en lokal pub i Manaus, Brasil, og forbereder Brasils videregang i turneringen. Brasil trenger bare ett poeng, men dette er avgjørende. Brasil forbereder å vinne VM nå etter alle kunstens regler. De er best.
Her i Manaus snakker vi om fotball, ikke om penger.
Vi snakker om Neymar, som er en spesiell type fotballspiller, som ikke er å sammenlikne med noen nei, men det er en analyse av ham nå som man ser som en fotballspiller som spiller som en veps. Ikke som en bie, ikke som en broiler, han er ingen bulldozer, og har perfekt ballfølelse.
Murillo maleri, brasiliansk maleri, Diego Velasques, spansk, vi nærmer oss den brasilianske sjel, i Recife, vi nærmer oss laget.
Fotball, det er å være i forkant, angrep er det beste forsvar.
Sportsbaren Gamlebyen frika, dermed Enerhaugen kro, ok.
Blikk for spillet, det er ok nå i Moskva,
25 minutter, genialt spill av Neymar!!
28 minutter, dette er fotball, som det skal være.
Serbia er et greit lag, som spiller i rødt, og de gjør så godt de kan.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: