Brev fra hospitalet

Brev fra hospitalet

Ullevål-tomta ble gitt til staten for at det skal drives sykehus der. Til det beste for folket!

Tekst Kristin Hovland Foto Redaksjonen

Kjære barnet mitt, jeg har havnet på akutten på Ullevål. Du trenger ikke å være redd for meg. Dette må være det beste sykehuset i verden.

Jeg var først på øyeavdelingen til en meget grundig undersøkelse. De gav meg et kart over området og sendte meg gående til en annen bygning for en hjerneskanning. Da fikk jeg sett hvor flott Ullevål ligger til. For en tomt! Jeg forstår så altfor godt hvorfor eiendomsutviklere sikler så det renner av dem ved tanken på å få kloa i et så vakkert stykke av byen.

Men, men og men, det skulle faktisk ikke vært mulig at de tenker den tanken en gang. Tomten Ullevål sykehus er anlagt på ble overført fra Oslo kommune til staten i 2002 for at det fortsatt skulle drives et sykehus der – og ikke boligspekulasjon. Markedsliberalisering og det ødeleggende helseforetaket har jukset seg frem til et salg. Det er nesten som om de skulle ha flyttet Vigelandsparken. Vigelands kunst ble også gitt til Oslo og dets folk, akkurat som Ullevål ble gitt oss til sykehusdrift.

Når jeg går fra bygning til bygning på Ullevål for nye undersøkelser, så slår det meg hvorfor det er spesielt hyggelig å være pasient her. Hver bygning har et spesialfelt de bedriver. Hver bygning har et eget team som kan konsentrere seg om sitt fagfelt. Det er ikke slik som på disse store sykehusene hvor fagfelt og felles stress blandes. Det er ro på Ullevål fordi eventuelt stress fra andre avdelinger stopper ved et hus, det kryper ikke gjennom veggene som på store, nye sykehus.

De som vil rive dette sykehuset må være spik spenna galne. Tenk å rive dette for å bygge et høyhus. Det høres ikke ut som en helsebringende politikk for pasienter eller ansatte.

Så kjære barn, mor er i de beste hender. Leve Ullevål sykehus fordi vi fortjener det! I denne saken må ikke markedsliberalismen, helseforetaket, idiotiske politikere og eiendomsutviklere vinne. Ullevål-tomta ble gitt til staten for at det skal drives sykehus der. Til det beste for folket!

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: