BROR WYLLER
Trend & Katten med den grønne skinnvesten

epic.no har den glede å presentere to splitter nye bøker av en av vår tids mest originale stemmer.

Tekst: Redaksjonen

Bror Wyller kan muligens karakteriseres som en blanding av Ionesco, Becket og Bukowski, men er først og fremst ukarakteriserbar. Ingen skriver Bror Wyller som Bror Wyller!

I begge bøkene følger vi hovedpersonen gjennom Oslos gater og miljøer. Den ene er en oslovant mann. Den andre en katt.

I Trend er vi med Thomas på hans reise i en strøm av bevissthet gjennom Oslos publiv. Han observerer, filosoferer, og møter mennesker Trend er en roman som utforsker og kommenterer tidsånden uten å være fanget i den.

Fordelen med å være en katt er at du kan snike deg rundt i byen uten å bli lagt merke til. Du får heller ikke corona. Fia, Katten med den grønne skinnvesten, er imidlertid ikke en helt vanlig katt, Hun er glad i alkohol og har sine bestemte meninger. Når det blir for slitsomt i corona-nedstengte Oslo drar hun til hjembyda og hogger ved. Billedboka Katten med den grønne skinnvesten er glimrende og flimrende illustrert av forfatter og billedkunstner Sven Lindbäck.

Trend – BROR WYLLER

1. utgave, 1. opplag
epic.no 2020
Design, layout og tilrettelegging: Brady & Vadstein
Papir: Munken Print Cream 100 g
Font: Minion Pro
Trykkeri: Lasertrykk
ISBN 978-82-690243-9-5

Som en Leopold Bloom eller Stephen Dedalus i James Joyces Ulysses beveger jeg-personen seg rundt i en strøm av bevissthet gjennom Oslos publiv.

Han befinner seg for det meste på østkanten, og observerer og filosoferer mens han møter mennesker, som den aspirerende filmskaperen Eva, Grünerløkkas Anemone, og Grete som er glad i folk i bevegelse. Han lar assosiasjonene flyte fritt om politikk, brune kafeer og trender, men Thomas, som han heter, er ingen passiv observatør. Han deltar og flørter, og tar seg tid til en god samtale på nakenstranda på Huk.

Trend er en roman som utforsker og kommenterer tidsånden uten å være fanget i den. På samme måte som man ikke må ha vært i Joyces Dublin i 1904 for å få utbytte av Ulysses, trenger man heller ikke å ha vært på de stedene Thomas er på, men alle som har vært mer enn tilfeldig innom, vil kjenne seg igjen.

Katten med den grønne skinnvesten
BROR WYLLER & SVEN LINDBÄCK

Bror Wyller brakte frem en ide, og skrev den ned, i vers, med og uten rim, da var det allerede april. Da skrev han Katten med den grønne skinnvesten, som kjenner hver eneste krok og plass og benk og utested i denne byen, denne kule katten observerer og vi kommer inn i en billedverden hvor Sven Lindbäck har illustert Katten med den grønne skinnvesten, fra Løkka til Torshov, til Stensparken, Frognerparken.Illustrasjonene og versene utfyller hverandre i en perfekt symbiose.

Bror har gitt stemme og et blikk, vi alle trengte våren 2020. Er det så farlig, da? Er det ikke bare å sette seg på trikken eller banen, og slappe av litt?

Snedig og fint, helt rolig.

1. utgave, 1. opplag
epic.no 2020
Tekst og idé: Bror Wyller
Illustrasjon: Sven Lindbäck
Design, layout og tilrettelegging: Holden, Brady & Vadstein
Papir: Munken Cream 100 g
Font: Minion
Trykkeri: Lasertrykk
ISBN 978-82-93822-00-4

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: