BRUKTMARKED FOR SENEGAL! Lør. 15. og Søn. 16. juni 2013

KAMPEN BYDELSHUS
senegal1
Bøgata 21 (rett under Kampen Bistro)
Lør 15. og Søn 16. juni 2013 kl 10:00 – 16:00
Auksjon lør 15. juni kl 14

Velkommen!

www.senegalsands.com

Initiativtaker og ildsjel Guro Bjotveit kan fortelle oss at Niafourangs Venner arbeider for å gi praktisk støtte og økonomiske tiltak som utvikler virksomhet som igjen bidrar til å gi innbyggerne i Sør-Senegal arbeidsplasser. I landsbyen Niafourang i Senegal gjør barn og unge en stor innsats selv for å skape et livskraftig lokalsamfunn.De er kommet langt siden de startet prosjektet for tre år siden, men er ikke helt i mål ennå.

senegal2

Når det er lite arbeidsplasser flytter de unge vekk for å søke lykken andre steder, som ofte ikke fører noe bedre med seg, og de eldre som er igjen får ikke hjelp til rishøstingen. Innbyggerne er i en enorm vanskelig livssituasjon uten arbeid  og tar nå for alvor tak i problemet. Ungdomsforeningen i Niafourang ønsket seg et hus hvor de kunne starte en internetcafé, der inntektene går tilbake til drift av huset. I tillegg kunne de arrangere konserter, utstillinger og ha et eget håndverksutsalg. De satte seg mål om ha et lite bibliotek i huset for å fremme kunnskap i landsbyen, arrangere en kunnskapsfestival og også gi turister tilbud om danse- og tromme-kurs, fisking, fugletitting og guiding. Prosjektet er godt igang, huset står der, men Niafourangs Venner behøver fortsatt hjelp til blant annet solpaneler til huset som kan gi strøm til laptopene i pc-rommet.

senegal3

katarina_huser_01Ta turen i helgen til et stort marked til inntekt for Niafourangs Venner fullt av klær, kjøkkenting, bøker, og barneting av bra kvalitet.  I tillegg blir det auksjon lørdagen kl 14:00, åpen café, kulturelt innslag og billedkunst til salgs av malerinnen Katarina Huser, www.katarinahuser.com.

 

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: