Cafe Provence

Setter sinnene i kok, her i Torggata hjørnet Bernt Ankers gate, Thon har sagt opp leiekontrakten her. Faen. Adresse Arbeidersamfunnets plass 1. Wow!
Fryktelig vandalisme å legge ned dette! Galmannsverk! Nei, hva kan man gjøre med dette.
Vi sitter her fra det åpna nå klokka 7 og tror på saka. Den er kompleks. Arbeidersamfunnets plass, arbeidersamfunnets hus, Thon eier dette, Arbeidersamfunnets hus!
Sånn har’e blitt! Thon har kjøpt arbeidersamfunnet! Hele? Mulig, men uansett, her er det ikke god stemning. Selvfølgelig. Hederskronet nord-afrikansk kaffebar i Oslo. Fins det flere?
Den lå over gata en periode, i inngangspartiet til Torggata gågate del to, en portal, til verden. Verden blir til mens du jobber, jeg er av verden, vi er i verden, og verden er her, portal til det arabiske, det nyfriske, algirsk drevet, av folk som kan dette gjennom mange år, her er Tanger, Alger, Tripolis, Tunis, det er det jeg oppfatter som Nord-Afrika, Egypt er Midt-Østen.
Å drive rundt her på sørsida av Middelhavet, i denne norske istid, er som å finne seg i å bli som Albert Camus, det revolterende menneske, mot tilværelsen, dette var en tid, det er ikke nå.
Nå skal vi ordne problemer, ikke bare påpeke dem, som han gjorde, dust.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: