#colectiv – solidaritetskonsert på BLITZ 12.12 kl. 20

#colectiv

solidaritetskonsert for Colectiv-ofrene

BLITZ

Lørdag 12.12. kl 20-  Inngang kr 100.-

rocksolid

Vi er stolte av å kunne presentere et fett og aktuelt program på den forestående støttekonserten. Bucuresti-vennene i Dømt og Dromedar har lenge vært klare, i forrige uke fikk vi også ja fra Tsarsten & the Freudian Slippers. Forsterket av performance-artisten Ambolthue, som også opptrådte sammen med Dromedar på Underworld i Bucuresti den fatale natten 30.10., har vi et sett av spennende ting i vente denne lørdagskvelden. Innsamlede midler vil bli betrodd organisasjonen Irreuna Rezistam, som koordinerer og formidler innsamlet støtte til ofrene.

Dømt er et friskt og oppegående band i den lokale pønkscena. På lørdag får vi se dem uten deres eksellente bassist Johanna, da hun som relativt nybakt småbarnsmor er ute i permisjon. Marit&co. har i hennes fravær allerede gjort flere konserter med stand-in, bl a i Bucuresti, og selv uten Johannas mektige tilstedeværelse leverer Dømt så det sparker og spruter.

Dromedar er også kjent for blitz-publikummet etter å ha spilt der gjentatte ganger de siste tre årene. Det er under to måneder siden de ga Beikmørke-festivalens publikum kollektivt hakeslipp i et overskridende show av høy internasjonal kvalitet og aktualitet. Dromedar er blant oslo-scenas mest spennende band og de tar sin magi i stadig nye og uventede retninger. Forvent et høyaktuelt og spesielt show også på lørdagen. Med Dromedar må man alltid forvente det uforutsette, men vi regner med at de vil spille noen låter fra det eventyrlige debut-albumet «ololyga» som kom i sommer. https://dromedar.bandcamp.com/album/ololyga

Tsarsten & the Freudian Slippers er vi også veldig glade for å ha med oss denne kvelden. T&FS platedebuterte i år med «caravanserai» (fantastisk skive som anbefales på det varmeste) og deres forestilling vil være basert på låtene derfra. Vi så dem på Mir for to uker siden hvor de framførte gamle og nye studier i et nytt konsept og vi ble fra oss av begeistring. T&FS er et supert stjernelag med sterke, gode vibber og de vil garantert skape god stemning. Det gjør de alltid. https://www.freudianslippers.no/

Ambolthue er Kjetil Hanssens enmanns performance-konsept. Han bruker egenproduserte elektroniske beats og fristiler oppå dette. Vi så han på Underworld i Bucuresti selve katastrofenatta 30.10, da ennå lykkelig uvitende om hva som skjedde noen hundre meter bortenfor. Han leverte et flott show da som sjarmerte både lokalt og tilreisende publikum. Hva han vil gjøre nå på lørdag er det bare Kjetil som veit. Vi ser fram til å få oppleve det.

Arrangementet er ment som en oppmuntring til rockescenene og ungkulturen i Bucuresti. De har opplevd forferdelige tap i et lite miljø, og opplever nå at deres spillerom i klubbscenene er truet. De står nå sammen og tar vare på hverandre i sorgen, mens de kjemper mot nedleggelse av klubbscenene. Vi ønsker med dette arrangementet å gi dem en positiv oppmerksomhet og bekreftelse på at de ikke står alene.

Katastrofen har så langt krevd over 60 liv, musikere, teknikere, klubbansatte, fotografer, journalister og generelt rock-interesserte, hvorav en forbausende stor andel arkitekter og arkitekturstudenter.
Langt de fleste av de omkomne har dødd av infeksjoner de har pådratt seg på provisoriske sykestuer i Bucuresti. De pårørende har jobbet og kjempet for å holde sine i live og forsøke å få dem overført til spesialklinikker i utlandet.
I uke 2 skjedde et blaff av internasjonalt engasjement, og noen av de skadde ble fløyet ut til klinikker i utlandet, deriblant en til Haukeland. Den internasjonale oppmerksomheten og innsatsen tok brått slutt med hendelsene i Paris 13. november. Nå står de pårørende helt alene med konsekvensene av katastrofen og det er ingen hjelp i vente fra myndighetene. De må stole på egne krefter og den drahjelp de kan få fra venner og kollegaer utenlands. Den lokale rockescenas egenorganisering tar form av Irreuna Rezistam («sammen står vi den av»), og de innsamlede midlene fra konserten vil bli betrodd dem.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: