De amerikanske punk-legendene MDC kommer til Blitz fredag 13. juli!

I forrige uke startet MDC’s europaturne «Radioactive chocolate 2018» og denne fredagen ankommer de Oslo sammen med sine følgesvenner i Planet Trash og Scheisse Minelli. Dette er en sjelden anledning til å oppleve et band som på tidlig 80-tall bidro hardt og tungt med å sette standarden for den da nye og radikale musikkformen punk-hc, og som fortsatt holder fanen høyt og leverer hardt.

MDC hadde et uventet come-back i offentligheten når de i november 2016 ga ut en video med nyinnspilling av låta «Born to die». Refrenget «No Trump, No KKK, No Fascist USA» ble til et slagord for de landsomfattende protestene mot Trumps ekstreme politikk, og den nesten 40 år gamle punk-klassikeren ble en hit, igjen.

 

MDC startet som The Stains i Austin,Texas i 1979. De flyttet tidlig på 80-tallet til San Francisco, hvor de ble en del av den gryende Bay Area-scenen og skiftet navn til MDC i anledning av sin albumdebut i 1982, med tittelen Millions of Dead Cops. Denne skiva vakte berettiget oppsikt over hele den punk-interesserte verden og litt til. 14 låter på 20 minutter , kreativ, formsterk og høyenergisk punkrock med krass og sviende kritikk av amerikansk kultur, politikk og moral. Albumet satte en hard standard som har inspirert generasjoner av punk gjennom 35 år.
Deres senere utgivelser bærer titler som Multi-Death Corporations, Millions of Dead Children, Magnus Dominus Corpus ,etc. MDC har alltid vaiet fanen høyt for de fremmedgjorte og mistilpasse i det brutalt konforme amerikanske samfunnet og satt foten hardt ned for retten til å være forbanna og gjøre motstand mot samfunnets represjon. Det amerikanske punk-nettverket fikk allerede tidlig på 80-tallet oppleve at MDC mener alvor med sin progressive lyrikk og at de står for dette også når de ikke står på scenen. Dave Dictor & co har vært utrettelige talsmenn for en mangfoldig scene og like rettigheter for alle, uansett kjønn og preferanser.

 

Samen med seg på tur har de tyske Scheisse Minelli og svenske Planet Trash, begge erfarne og meriterte orkestre utvalgt for sine distinkte kvaliteter. Planet Trash har 2 tiårs cv som turnerende ambassadører for sint punk på baken, og de oppgir som kilder til inspirasjon, i prioritert rekkefølge, MDC, Poison Idea og en dedikasjon til punken som en scene for rettmessig vrede i musikalsk anvendelse. Scheisse Minelli har siden 2003 dyrket sin egen form og tolkning inspirert av tidlig amerikansk hardcore og skatepunk, og har turnert med flere kjente og store navn.
De lokale favorittene Dømt har fått det ærerike og ansvarsfulle oppdraget å representere den lokale punk-scenen, og de starter showet tidlig. Vær der!

 

Lenke til fb-event: https://www.facebook.com/events/232785550853318  

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: