Det dummes problem

Beklager å måtte si det men du er dum. Teit rett og slett. Du beviser det bare ved at du holder dette bladet i hånden.

Tekst: Fredrik Smart, Leder i Elitepartiet De Smarte

Torggata Blad bugner av imbesile artikler skrevet av mindre intelligente folk som tror de er smarte. Bortkastet tid. Men det har bladet til felles med hele den norske medievirkeligheten som bare beviser en ting. Til det kjedsommelige. Folk er idioter.  De fleste representanter for Homo Sapiens er oppblåste neandertalere som tror de har fått hjernen til alt annet enn å tenke med.

Bare se på fregattulykken. En fregatt kjører rett inn i et tankskip fordi de ikke klarer å se forskjell på det og terminalen på land. Tenkte ingen på broen på å kaste et blikk på det moderne radarsystemet de hadde om bord? Neida, de styrte rett inn mot lysene som møll som stuper inn i et bål. Hvis den foreløpige havarirapporten stemmer, da. Noen mener de øvde seg på å snitte uvitende sivile fartøyer. I stummende mørke i et sterkt trafikkert farvann. Uansett, folkene på broen beviste hvor stokk dumme idioter de var. En dråpe i et hav av dumhet kan man si, men dessverre en perfekt metafor for hele samfunnet.

Verden styres av dumhet og grådighet. Grådighet etter penger. Grådighet etter makt. En farlig kombinasjon. Og du er så usmart at du lar deg lure. Lure av de rike til å jobbe for dem og gjøre dem enda rikere, Lure av politikere hvis grådighet etter makt er hundre ganger større enn intelligensen. Tror du virkelig at det er noen særlige forskjeller mellom Erna og Jonas? Den eneste forskjellen jeg kan se er at begges eneste mål og visjon er å være statsminister, men at Jonas ikke er det. Og hva slags makt har egentlig politikerne? Den triste sannheten er at politikerne gjør livet ditt surt med bagateller, forskrifter og avgifter mens de rike bruker børsen og militæret til å ta seg av de store og livsviktige tingene. Og ingen av dem er særlig smarte.

Det dummes problem er at dumheten lar grådigheten kjøre hele verden i grøfta. Alle store kriser er et resultat av myriader av dumme beslutninger tatt av en haug med dumme, grådige mennesker. Og amøber som deg poserer og krangler på sosiale media og lar dem holde på. Ikke særlig smart, spør du meg. Men hva er vitsen med å fortelle dette til idioter? Peker den smarte på månen, ser idioten på fingeren. Overlat til de smarte å tenke. Så kan dere idioter bruke den lille hjernekapasiteten deres til kryssord og prøve å frakte ungene på trening uten å kjøre av veien.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: