Drengestova

Akerselva

Drengestova, se på Torggatas omgivelser, ja, Akerselva, Hausmannsgate, Grünerløkka, fra før, det er en greie på en type fortid som spiller inn nå også, med trær, samt bruer, den vakre Eventyrbrua som er videreføringen av Torggata til Markveien.
Nei, jeg er i minne nå og fortid og nær og fjern fortid og det er min slekt som kommer fram, Ubergsmoen i Vegårshei, der jeg kjørte i jula, på gården Kallarberg vokste min bestemor opp og hva har dette med saken å gjøre.
Fortid! Det spiller inn, her i en ikke Akerselva romantikk, der det går inn i denne elva og under brua der man kan fiske etter sine egne prestasjoner i båt fra før og min greie er på det norske nå før 17. mai ved Akerselva høyt oppe en gang i Nydalen hvor kongen kom.
Akerselva! Nå grønn og fin og lun og i det hele blått vann og fisk og i det hele tatt nesten elvebåter, men Akerselva har en del fosser, nesten en mengde, fra Maridalsvannet, 149 meter over havet
Et fall, den renner i platåer, Møllefossen ved Mølla friskt og fyrrig og der ligger den røde stue Hønse-Lovisas hus og mytolgier trer fram, nei, fabrikker her som Hjula Veveri og Akers mekaniske verksted lå oppe i elva og man fortsetter trinnvis nedover forbi Kuba med parken og man kan gå romantiske turer.
Fotball? Joda, bading, i Stilla, og dette mangslungne området, den hederskronede Oslo elv, er nydelig.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: