«…drømmer om sommer og saltvann»

Norsk Råkk – Panoramaskrik
Norsk-Råkk-Panoramaskrik-digicover-594x594
Norsk Råkk har siden debuten Pløyd Mark utvidet med blåserrekke og kastet sine ressurser inn i et mer konsekvent stilisert uttrykk med ska-punk som gjennomgående fortegn. Resultatet er fengende, full av «feelgood» og et opplagt valg som lydspor for en festlig stund med gode venner i parken eller på stranda mens sommersola skinner. Det låter velsmurt og strømlinjeformet, og det napper i dansefoten. Fra åpningssporet Bjørn Sundquist av kommer 7 spor på rad bortimot blotta for den eksistensielle angsten og alvoret som var mer framtredende på debuten. Kun det foraktfylte snerret Bransjerock bringer en mørkere kulør til paletten i denne første bolken. Først på spor 8, Industri, får vi referansene til TAV, DePress og 80-talls angsten, og denne fortsetter å være til stede i påfølgende spor Nyveiv. Fint da å kunne brekke opp med Bøtte før de slipper i vei singelen Due, en lekker og underfundig låt med klassiske tekstlinjer som «flyr ut av vindu, skev som en hindu». Neppe noe frieri til følgerne av verdens fjerde største religion, men fortreffelig i denne sammenhengen. I alt 16 spor har de klemt inn, og standarden er generelt høy, med noen låter som utmerker seg spesielt, som hyllesten til No Torso, Uten overkropp, nevnte Due og den lett Jokke-refererende Fylla. Sommer og saltvann framstår som kjernelåta tross plasseringen mot slutten. Sommer og saltvann er selve elementet denne skiva er skapt for, og den inngir undertegnede følelsen av sand mellom tærne, lett sommerbris og bølgeskvulp selv om jeg sitter hjemme i april og det er 10 grader ute.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: