Edruelig forsøk

I forbindelse med en bestemt hendelse, er det meg her på hjertet å søke en del forklaringer på en del Midtøstendebatter som forefinnes på nett. ”Israel” er godtatt som ”fiende”. Hvorfor det?
Nei, det er ikke helt enkelt å snakke på denne måten, jeg er oppdratt med begrepet Fiendebilde fra den kalde krigen, i stedet for ”gode og onde”, snille og slemme, helter og skurker, jeg er fredsaktivist.
Man kan se på denne skyldstenkning en rekke steder og plasser, der bakterier i folkelig betraktning sies å ha ”skylda” for sykdommer.
Nytenkning fins, Fei vekk alle skadedyr, det samme fra Kina under Mao Tse-Tung, slik tenker vi ikke lenger.
Vi er i det inkluderende, dermed, dermed inkluderer jeg også Israel for øyeblikket.
Midtøsten-konflikten er et symptom på tingenes tilstand for tiden, den blir høyfokusert, motsatt mange andre konflikter i verden, for den tilhører vårt virkefelt.
Israel, bare ordet gir mange nettdebattanter det rene oppgulp, de er opplært med dataspill om ”Evil blood” og slikt, noe man dermed bare må ”fjerne”.
Nei, dette er konflikt til tusen og det står fronter mot hverandre der som ikke kommuniserer og jeg kom her om dagen i kontakt med en palestinsk herremann, rimelig kultivert, han prata intenst om dette her at det ikke er svart hvitt, bra, men han holdt enetale og kunne ikke kommunisere om dette, tulling.
Mannfolk som prater høylydt!
Det er poenget her, alle mannfolk som maser om ”Israel” hele tiden, slipper motforestillinger, for de prater bare til menigheten som er ”enig”.
Med bravur påstår jeg dermed at en konflikt hele tiden har to sider, og det dreier seg om å forstå hvorfor denne konflikten har kommet i stand, lange historiske røtter.
Palestina, Israel, og ingen har glemt Jesus i dette bildet, regner jeg med, grunnleggeren av vår religion, den største i verden, alle sekter inkludert, videre kommer man til den mening at det dreier seg om en forståelse av et forfatterskap, som er Bibelen, med det nye testamentet, hos oss, der Jesus gikk ut av nasjonen og man sa ”verken jøde eller greker”, alle verdens folk var poenget for den fyren. Alle.
Det startet i Israel, og Jesus var jøde, men han sprengte begrepet ”jødefolket”.
Dermed er dette utgangspunkt for betraktningen at å snakke om ”jødefolket” er reaksjonært. Punktum.
Verken jøde eller araber ja, eller palestiner, eller nordmann eller afghaner eller iraker eller spanjol, og så videre.
Begrepet ”folk” er ikke godtatt lenger, jfr. Hitlers Das Volk.
Folk og fe, mitt folk er mitt nettverk, de jeg kjenner og kan snakke med, de er mine venner.
Og dette utvides hele tiden.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: