Egypt-Uruguay

Av
Dario Flo
.
Slåpent. På Ocean pub, omtrent bare jeg ser fotball. Tyrkisk pub, Tyrkia er ikke med. Uff. Spiller for døve ører her i Oslo,ikke bra.
Uruguay dominerer, hissige egyptere får nøye seg med kontringer. Han der Suarez er i slag. Nr. 6 Bentancur, bra, Uruguay! Nr. 3 D. Godin. Nr. 21 E. Cavani. Laget er godt.
Egypt keeper El-Shenawy. Dette er Egypt forsvarskamp.
Pause. 0-0.
Analysen er som følger: Suarez er best. Han biter fra seg her, er alltid farlig. Videre blir Egypt bare løpende mellom, og det borger for at Uruguay vinner.
Dette er det.
Jekaterinburg, verdens sentrum i dag, øst for Ural. Sverdlovsk het byen før, under kommunismen, der ble tsar Nikolai henretta, 17. juli 1918. Boris Jeltsin er fra Jekaterinburg, oppkalt etter kona til Peter den store, Katarina, hu var keiserinne fra 1724 til 1727.
Vel, vi starter snart 2. omgang. Omgangssjuke? Nei, dette er herlig! Ikke fullt på tribunene, stemningen er topp. I skuddet! Sverdlovsk Oblast, heter det fortsatt, fylket her. Sverdlovsk Oblast er litt over halvparten av Norges størrelse. Sånn er’e blitt! Suarez bommer alene med keeper. Faens tulling.
Sånt skal ikke skje, da mister kampen nesten totalt interesse. Stymper!
Han hadde en jævlig bra sjanse før pause også (som jeg ikke så live)(bare i pausa), Nei!
Ok, da får Egypt sjanser. Jevn kamp.
Når stjerna ikke innfrir, danser musene på bordet. Suarez har mista tillit.
Men det er klart, Egypts keeper er god. Han holdt stand. Standhaftig forsvar på egypterne! Og det skal de ha, at de har holdt stand perfekt. Fotball er fotball, det gjelder å score.
Ballbesittelse fører ikke nødvendigvis til mål, vi studerer forsvarsspill nå.
Det er klart at Suarez fikk veldig liten åpning da han hadde de to sjansene. Ok.
Egypts forsvar minner meg om kystartilleriet. De går ut og stagger uruguayanerne, meget godt. Fint!
Jeg kan oppfatte Uruguay som FOR elegante.
Egypt stopper Uruguay effektivt.
Kjedelig kamp nå.
Suarez bommer IGJEN!
Disse her gidder jeg nesten ikke se på lenger. Ha det.
Sverdlovsk god dag. Putin sitter der i sin sjefs-stol og overvåker dette, vi ser ham for oss på trone, akk. Jeg ser dette VM som reklame, og nå brytes dette gjennom. Vi skal spille fotball ikke drive med patriotisme for Russland.
Nå er det slutt på dette tøvet.
Egypt fikk et angrep, 81 minutter, endelig.
Organisering i fokus, holde formasjonene, det er begge lag gode på.
Uruguay scorer med hodet, nr 2 José Maria Gimenez. Flott.
Det ordna seg.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: