EN BOHEM I OSLO

BACoyrightKHuserBONO
Portretttegning tegnet av Katarina Huser i Montmartre for noen år siden.

Jeg følte meg som June Miller i 20 årenes Paris, de dagene jeg vanket med gateportrettegnerne i Montmartre sammen med Bjørn Arne Aglen.
De viste oss deres stamsteder. Vi spiste oster og skinke til billig vin.. de sang, pratet, og de tegnet oss, og jeg tegnet dem utover de sene natterstimer.

Det var nesten som en drøm. Var jeg June? Er dette virkelig? …Min tenåringsdrøm da jeg som 14 år, uerfaren og nysgjerrig leste og drømte meg inn i Anaïs Nin sin verden.
Den fine ekte Steinergutten som er blitt mann.
Bjørn Arne sin siste reise like før jul, over Atlanteren, som regel alene, åpen, mer interessert i de ekte menneskene enn turiststedene.
Og av en eller annen grunn blir han alltid kjent med de ekte menneskene også.
Historiene er blitt mange. Og de er sanne.
Første stopp New York. Så Bahamas, deretter Jamaica for andre gang. Forrige reise var Gambia noen mnder. Berlin. Amsterdam. Marokko. Listen er lang.

Bjørn Arne er en fyr du liker umiddelbart. Han er rolig, harmonisk og har et eget lynne.
Et BA lynne som vi liker å kalle det. Kanskje ikke så rart at han er så dyktig i jobben sin med autister. Hans profesjon til daglig og som ferdigutdannet lærer gjør meget meget godt. BA er oppriktig opptatt av deres fremgang og progresjon og er anerkjent i bransjen i Norge for hans kompetanse med autister og sitt gode hjerte som gir resultater.
Men Bjørn Arne, hva er det du liker minst med Torggata? Uten tvil, bilene, sier han.
Året var 1999, So Whats glansdager, og Bjørn Arne var en viktig person dette miljøet i flere år. Et miljø som er borte nå, men minnene er der fortsatt. Og tiden har satt sterke spor i så mange i denne byen.
Det arrangeres til og med etpar kvelder i året, der miljøet samles, for å høre på musikk, mimre..og drikke sammen igjen. Sist gang var i kjellern på Revolver rett ovenfor Torggata.

Morsomt er det at Bjørn Arne er dokumentert i en av stripene i Nemi, da Lise Myhre jobbet som bartender på So What i flere år.
En ekte bohem. I Oslo og. Noen ganger. Det må sies at Bjørn Arne gjerne gir 200 kr til en fattig sigøyner selvom han bare har 300 kr igjen. Bohem. Sigøynerbande. Fri. Reisende.

Skrevet av
Katarina Huser

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: