En ekstraordinær uke

Hverdagslige hendelser kan gjøre hver eneste dag spesiell, selv om den er tilsynelatende normal og kjedelig.

Tekst og illustrasjoner: Malin Dolena Brady  

 DAG 1: MANDAG 

En tidlig mandag, omtrent klokka ett om morgenen. Hver gang jeg legger meg føler jeg en plutselig trang til å bekymre meg for om ovnen min kommer til å eksplodere eller begynne å brenne. Får vel sjekke – én gang, eller 15?

Jeg våknet til en ny alarm som var ganske så koselig, med fuglesang; jeg var overbevist om at det var virkelig, helt til jeg innså at ingen fugler synger klokka 6 om morgenen når det er vinter.

Jeg tok en deilig og varm dusj. Om morgenen er jeg nok alltid for trøtt til å stå oppreist…

Jeg innså at jeg hadde glemt å rydde rommet mitt i løpet av helgen. Bare pass dere, støvdotter!

En svært slitsom mandag endte med litt self-care og spa, inkludert utprøving av en ny leppeskrubb jeg hadde fått av moren min.

 DAG 2: TIRSDAG 

Sola skinner, og gatene er tomme?!
Å nei, jeg forsov meg!

Jeg og venninnen min hadde kjøpt ganske dyre tusjer som ikke fungerte.
De splættet overalt mens vi tegnet.

Vi dro tilbake til kunstbutikken for å be om å få pengene tilbake. Venninnen min lot dem ikke slippe lett unna.

Et guddommelig verk oppsto da jeg lagde middag til meg selv… Frossenpizza!

Mot slutten av kvelden lurte jeg på hvorfor nakken min gjorde så vondt, og innså at jeg nok en gang hadde sittet og tegnet i fosterstilling siden stolen min er så høy.

 DAG 3: ONSDAG 

Morgenbussen var så full at man kunne trodd det var en Justin Bieber-konsert. Hvis flere folk kom på, ville det bare være plass på taket.

I norsktimen hadde vi nynorsk, som jeg absolutt ikke liker. Av og til føles det som om Ivar Aasen hadde et ønske om å knivstikke elevene mentalt.

Venninna mi og jeg klarte å rømme til den lille hulen i klasserommet vårt, der vi satt i en boks og sang Green Day-sanger, stille.

Faren min kom tilbake fra en jobbreise til Sverige, så hele familien var samlet.
MITTWOCH!

Mittwoch er en familietradisjon der vi feirer onsdager med et vinglass. Det er et av de største høydepunktene i løpet av uka vår.

 DAG 4: TORSDAG 

Jeg har ikke lyst til å være dramatisk, MEN JEG KLARTE NOE STORT I DAG:
For første gang i mitt liv fikk jeg lære av en klassekamerat hvordan man lager et ordentlig papirfly som ikke bare var et tilfeldig, tragisk, brettet papir. Jeg kan forsikre deg om at mine papirfly vil fortsette å fly til store høyder fra nå av.

Fortsatt med en følelse av å være helt ustoppelig i dag, løp jeg alt jeg kunne på treningssenteret, som om jeg hadde vært The Flash.

På vei hjem så jeg noen fantastiske skyer!


Og dét til tross for at jeg knapt kunne gå etter å ha løpt for harde livet…

Da jeg kom hjem bestemte meg for å høre på noe av den mer følelsesladde musikken min, ettersom jeg var i mitt rette element.

 DAG 5: FREDAG 

Jeg har lenge vært på leting etter den svarte pologenseren min, men på et eller annet vis klarte jeg å våkne med den i dag morges. Jeg har definitivt ikke fått med meg hva som skjedde i løpet av denne natten.

Posene under øynene mine bar preg av fifty shades of purple – noe som tyder på at jeg kanskje ikke hadde sovet så godt.

Kanskje jeg har en annen identitet inni meg som våkner når jeg går i søvne. Hva om jeg egentlig går rundt om natten som en tvilsom doplanger?

Eller kanskje mitt alter ego er en nattevakt… Med superkrefter. Det hadde vært DRØMMEN.For å være helt ærlig, er jeg overbevist om at jeg står opp om natten og mater min «litt» overvektige katt. Jeg skjønner ikke hvordan han ellers klarer å holde seg på samme vekt etter årevis på diett?

 DAG 5: LØRDAG 

Rett før jeg skulle dra til en fest, oppdaget jeg at jeg hadde antydning til bart, og måtte utsette meg for den uutholdelige smerten det er å fjerne den.

Det var min venninnes bursdag og vi hadde det kjempehyggelig hos henne! Hun har også en bedårende katt som heter Bror.

Jeg tror ikke han syntes jeg var like søt, da, siden han tydeligvis ikke likte at jeg holdt ham med selskap.

Jeg kom hjem sent på kvelden og oppdaget faren min sovende i en stol. Jeg kommer aldri til å forstå hvordan han kan synes det er en komfortabel hvilestilling, men vi er alle forskjellige, sant?

Favorittleppestiften min var tom mot slutten av kvelden, men jeg klarte å smelte restene jeg ikke fikk tak i og putte det i en tom boks.
Yay, resirkulering!

 DAG 5: SØNDAG 

Søndag er avslapningsdagen min, og da rører jeg vanligvis ikke en eneste muskel. I dag var intet unntak.

Et klimaktisk øyeblikk oppsto da jeg ble truffet av det uforsonlige blå skallet i Mario Kart.

Jeg bestemte meg for å spille litt piano, siden det var lenge siden sist, og plutselig var jeg så og si Scott Joplin. do do do do, do do do do…

Jeg tente et stearinlys for å komplettere dagens avslapningsstemning, og som den pyromanen jeg er, kunne jeg ha glodd på det hele dagen.

Resirkuleringsdag nummer to! Jeg pantet de tomme boksene og tjente dermed inn litt penger for uka som kommer.


Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: