En tur i Torggata

002

Når det lysner kommer man inn på Youngstorget meget bevisst en del handlingsalternativer, sier og skriver en rekke nerdete meninger om dette torget som ikke fins i noen bøker mer, her skjer alt.
En gang skal man se dette som sin egen gate, samt hele verden, venner, uten videre er det meg bekjent ikke deilig å gå her nå, men vi tar sjansen og går innom denne statuen av denne duden Kristian Kvart, med Her skal byen ligge, på torget, Stortorget, dette firkanta jordet, en uteplass som støver ned fullstendig i dette husets nærvær, den gamle banken, som ble Kreditkassen, voldsomt å se dette ha kommet, dette gassmetallbygget, uten sjel.
Å våkne inn i gata og dermed ta plass her, er denne skribentens greie for tiden, uten å skjele til diverse meninger om gata, gågata som er gammel kommer først og dette er snilt.

Sant å si
kom hele torget
til meg først en sommerdag

Andresens bank var her, min første konto fra skolen, nei det var Akers Sparebank, det lå i Grensen, videre er dette ikke romantikk, en dag gikk vi fra Østbanen opp Karl Johan og bort Torggata til Torggata Bad, en alternativ vei som Dag presterte, ikke bare bare dette her nei, usj. Trolsk, er en erindring, senere har gata gått gjennom mange faser, da Strøget ble til og videre gågata her og her lå Eldorado kino, nå nedlagt.
Ofte er dette tiltrekkende, denne nostalgien, med denne kinoen borte er noe borte, en ny tid for kommersialitet og det var grunnen at de gikk med underskudd her, den tiden hvor man gikk på kino av oppbyggelige grunner og man tror vel dette er feil, for det fins visst gode filmer ennu, per favore.
Torggata er big business for flatlus, videre, som Åhlens og slikt, nei, det er bedre rundt neste kryss på Arbeidersamfunnets plass, det gir mening for faen.
Inn på café T18, så skal man sitte og skule, nei, her er hiphop ja og hva skal jeg si til dette måke, for å si det som det er, vet jeg ikke det nei, ekkel hiphop, dudete dårlig, dette er det verste med norsk hiphop, en reaksjonær innflytelse, dudes and dolls, faen.
Så da inn i den vanlige virkeligheten.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: