Faensmakt – makt og ære….blod og spy

Olsen: Jeg har mitt på stell, dem andre må skjerpe seg. Olsen er godfull og ligger horisontalt dandert på det liggende treet bak jakobskjerka. Han har dratt til oslo dels for å promotere den nye produksjonen til Faensmakt, dels for «å unnslippe oslo-pønkera som har invadert trondheim under pøbelrocken og siden bare blitt der»- Det er et årvisst fenomen han sikter til, og det virker litt søkt å dra til oslo 1-2 dager i forveien for de siste etternølerne.

Det er til tider vanskelig å oppfatte forskjellen på en alvorlig eller fleipende Olsen, men når det kommer til Faensmakts nye produksjon er han blodseriøs. Dette er det beste stykket arbeid han har gjort og er alt han håpet og litt til, hvorpå han igjen skamroser bandkompanjongene og produsenten.


Frasparket er friskt fra første stund med programerklæringa Faensmakt. Det høres ut som en full og sinna trønder som går for verdensherredømme gjennom å drikke alle under bordet, akkompagnert av hissig villmannspønk. De 8 låtene er utagerende hardrock med for det meste høyt tempo, gnistrende energi og medrivende vendinger. Olsen er en mer enn habil gitarist og med Emil og Olavs bladskarpe komp i bånn får han godt rom til å utfolde seg. Låtene fenger, bærer og vokser og jeg kan ikke se bort fra at vi har med en hverdagsklassiker å gjøre her.

Olsens karakter ER trønderpønk av mest utsatte klasse, en begavet uffert som er vrien og vanskelig å ha med å gjøre og har en tendens til å pådra seg negativ oppmerksomhet. Han har hatt 20 band de siste 20 åra og sliter ut nervesystemene til trommiser og bassister i et tempo som burde være alarmerende. Det at en fullengdes produksjon nå legges på bordet er historisk. Undertegnede ser at kred og props er fortjent for bandkompisene Emil og Olav og produsenten Jon Christoffer Sandstrøm som har stått i prosessen og bokset et fullendt verk.

Verket framstår i sin helhet som et kraftig «takk for kaffen» fra en fyr som har vært en utstøting i enhver sammenheng stort sett hele livet og som vrenger gitaren på fullt og brøler det ut. Jeg veit det er mange der ute som vil ha glede av å bli kjent med Faensmakt, trønderpønk har ikke vært klarere definert siden Brutal Kuk og Ramalama. Gitt sakens natur kan vi neppe forvente all verden av framtidige produksjoner fra denne kanten, det vi kan forvente er det vi har har foran oss: «makt og ære…blod og spy», et realt hardcore-produkt av ekte vare med larm, baller og aroma i rikelig monn.

NB! Dette er ikke sånn søt og sjarmerende lissom-pønk som skambankt og kvelertak og sånn, dette er farlig høylytt ond vilje med en fiendtlig innstilling til kvinner og barn og andre levende vesener som jamt skal trenge seg på og mase så inn i hælvete om altmulig skit.

https://faensmakt.bandcamp.com/releases

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: