Fete valgløfter/-ønsker

Tekst Carl Aaron Thue Maleri «Kampen for tilværelsen» av Christian Krohg

Håp om en lettere økonomisk hverdag i en tid med økende priser, på strøm, mat og husleie og fokus på arbeidslinja.

Politikerne tenner falske håp, og fra fremmede planeter kommer gode spareråd om å ta buss/tog fra og til flyplasser i stedet for taxi. Lade elbil og vaske klær om natta. Og ikke minst kutte ut kaffe latten.

Jovisst er det alle koppene med kaffe latte i køen til fattighuset som er problemet…
Alt tyder imidlertid på at man må gjøre jobben selv. Her følger 10 utvalgte spinke-/spareråd for grasrota som alle er vel utprøvd av meg.

  1. Vis ID uoppfordret på Vinmonopolet. Mange pol vil da gi deg en gratis kjærlighet på pinne.
  2. Lyst på en burger? Bruk da Burgerking feedback. Kjøp noe billig. For eksempel en liten kaffe. Bruk så kvitteringen til å få en feedback-kode mens du nyter kaffen og har koblet det på BK sitt nett. En variant er å finne en brukt kvittering. Fyll ut spørreskjemaet og få rabatt på 50–60 kroner på en Big Whopper-meny.
  3. På kafé med bedre halvdel? Har kafeen gratis påfyll, så kan man kjøpe kun en kaffe og dele. Sukker og servietter tar man selvsagt med seg.
  4. Kaffe er en av varene som har steget mest i pris. Kjøp en billig mørkbrent og en billig lysbrent. Bland dem i en boks. Resultatet er slett ikke verst.
  5. Kast ikke gamle skruer, muttere og spiker. Samle det i et gammelt syltetøyglass. Man har alltid bruk for den ENE skruen. Da slipper man ofte å kjøpe en hel eske hver gang.
  6. Kjøpe konvolutter? Nix. Baksiden på brukte konvolutter kan lett brukes om igjen. Personlig bruker jeg billig, brun pakketeip; dekker over vinduet med det og klasser over med penn på firmanavn og lignende og til lukking, selvsagt. Funker som ei kule…
  7. Dra på turbandagen. Da får du gratis middag. Lykkedag for en ekte spinker.
  8. Kjøp ikke poser i butikken. Skaff deg et billig handlenett som tar liten plass i lomma. Bare tre plastposer i uka til kr 3 er til sammen kr 468 på ett år. Grøss…
  9. Gå på rundtur i valgbodene. Her vanker det gratis roser, kaffe, sjokolade, drops, pastiller og mer. Hva smaker vel bedre enn gratis fruktpastiller spandert av HØYRE?
  10. Kjøpe små plastposer? Plast bør vi vel kutte ut. Men hvis man må ha en ekstra pose, så bruk to stykker etter å ha skåret brødet i brødskjæremaskinen, eller bruk en ekstra på frukten. Knyt løst og da har du en gratis pose den sjeldne gangen du trenger det.

Godt valg!

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: