Fra en hunds dagbok

Foto Yvonne Dolena Brady Tekst Hero (fortalt til redaksjonen)

Hunden Hero deler sine betraktninger om katter, måker og mennesker.

De folka jeg flyttet til som liten valp ga meg navnet Hero. Om navnet ble valgt i håp om at jeg etter hvert skulle bli litt mer helteaktig, eller om det bare var ironisk ment, vet jeg ikke noe om. Og det kan i grunnen være det samme.

For allerede i ganske ung alder ble jeg faktisk en helt – dog muligens på en annen måte enn hva de fleste skulle ha trodd. Jeg trosset nemlig alle fordommer om menn og hunder og ble verdens dyktigste kattejordmor (eller snarere jordfar).

Etter å ha slikket alle de nyfødte og blinde slimklumpene gullende rene (og helt uten å spise opp en eneste en), og i tiden som fulgte passet på dem både dag og natt, ble kattungene ganske så gode på å heltedyrke meg. Helt fortjent, naturligvis.

Og jeg må si jeg ble ganske flink til å holde orden på både dem og meg selv etter hvert. Se bare her.

Selv om jeg aldri helt har klart å lære mine unge kattevenner å innse hvor vidunderlig det er å base i nysnø eller å stupe ut i vannet for å apportere pinner, har vi funnet en god tone. Spesielt jeg og Alfred, da. Han har jeg til og med lært opp til å like å gå tur med menneskene våre. Til katt å være er han nemlig ganske smart. Kudos!

Noe av det beste med Alfred er at vi er enige om at det er ganske provoserende å se på at menneskesøsteren vår gir mat til måkene. Hva har de gjort for å fortjene en slik oppvartning? Spilt død eller hentet tøflene, liksom? Hå, neida. Her sys det puter under vingene villig vekk. Jeeezes!

Omtrent slik ser vi ut når vi er skikkelig provoserte over måkematingen til storesøster.
Litt sånn Karen-aktig, egentlig.

Men når vi har fått det hele litt på avstand og gått litt i oss selv, som det heter. Da innser vi jo at vi som høystatusdyr bør unne rødlista arter en brødsmule i ny og ne. Da ler vi godt av oss selv begge to. I hvert fall Alfred, som ikke er så opptatt av heltestatus og coolness som det jeg er.


Personlighetene på bildene er helt identiske med de i fortellingen.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: