Fra Mustang Sally til Vintage Gitar

Alle fotos Steinar Buholm

Mustang Sally selger blomster og klær. Torggata 21, midt i gågata, den nye, fra Sentrum Scene til Akerselva, der er det nellik som slår en i øynene, pink. Mustang Sally er en kjent låt, fra Wilson Pickett til The Commitments, filmen, og navnet har ikke i utgangspunktet mye med låta å gjøre, som Starbucks ikke ble finni opp på grunn av navnet på Styrmannen i Moby Dick, det bare ble slik. Sikkert vanlig. Men viktig for forbindelsen mellom butikk og kunst. Mytologi.
.

mustang sally girls
.

Mustang Sally er smakfullt innredet, og her er en ny filial av original Mustang Sally fra 7 år tilbake på Torshov, åpna på årsdagen, 7 år etter, 1. april i år. Mustang Sally! Her jobber det bare jenter nå, og gründeren Bodil Skogstad har før jobba lenge i både blomsterbutikk og klesbutikk, så combi-versjonen falt naturlig. I mellomtida jobba hun i pub bransjen under Jan Vardøen på Løkka. Hun er erfaren, kommunikativ og idérik, kan lytte og tar nye ideer kjapt. God leder.
Dattera hennes Eva er leder for Torggata sjappa, og her er det type vintage stemning av kvalitetsvarer på blomster og klær, wrangler og dixies arbeidsklær, og vi kan samarbeide om bedre forhold og miljø og stemning i gata.
Mustang Sally er en opplevelsesverden med mange rom, der uterommet først er dekorert med blomster, potteplanter og solsikke og roser, en nellik i brystlomma i Torggata!
Nellik ryllik fyllik, hallik, dette –ik suffiks er slavisk, som i tsjetsjnik, og dette med folks affærer i forbindelse med blomster og biler er ikke narkotiserende for gata, det er opplysende!
Over gata kommer nå McDonalds, nei Burger King, og vi samarbeider mer og mer over en lav sko her og forskjønner gata og jobber for at Mustang Sally får som arbeidsoppgave å stelle blomsterkassene i gata, der det er stemorsblomster nå satt ut av Oslo kommune bymiljøetaten, der det for tiden kastes søppel, det har vi en plan for å gjøre noe med, sette ut mat-søplekasser for kompostering av mat kebab burger til blomsterjord. Naturlig gateøkologi.
.
mustang klær
.
Man trives! Se det! Videre til Vintage Gitar der de har gitar type Fender og Gibson Les Paul og vi ser telecaster og stratocaster og kassegitarer og halvakustiske BB King som slår inn i hjertet av de forbipasserende som kan prøve akustisk i stue og støy lyd med forsterkere fender og vi ser dette opplevelsesrommet slår der sjef Arne viser rundt og vår ekspertkommentator Tommy Luger er med og vi liker dette konseptet.
Vintage gitar lurer deg inn til det indre mørket med både billige og dyre gitarer og de kommer med nyinnkjøp hele tiden og vi vet at dette er spennende, bare musikere ansatte, som spiller selv og har dette som stor interesse, her får du god behandling.
Torggata 28.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: