Fullt av folk

Fullt av folk

Tekst og foto Christina Marie Hjelén Strøm

Det er fullt av folk og fullt av tanker, og jeg svetter og hjertet hamrer og sjela få’kke puste og jeg er kvalm, kvalm, kvalm – av meg selv, alt jeg er og ikke er og sier og ikke sier, kvalm, kvalm, kvalm av verden og alt den krever og forventer, alt den stjeler, kveler, dreper.

Nakken stivner og ryggen verker og fingrene knirker og leddene knekker, jeg skjelver, snur meg, vrir meg, svetter, svetter, svetter, og jeg føler man kan lukte hva jeg er, man kan lukte alt jeg er og ikke er og sier og ikke sier, og folk – det er så fullt av folk – de vemmes, gremmes, lukten av meg vekker deres avsky, og jeg er kvalm, kvalm, kvalm og jeg tror jeg snart må spy.

Halsen min knyter seg og stemmen vrenges i meg og jeg kremter, hoster, kremter, og jeg prøver å puste men får ikke puste og jeg må puste men jeg vil ikke puste, vil ikke finnes, vil ikke høres, så jeg prøver å puste uten en lyd, stille, stille, stille, men de merker at jeg er der, de hører at jeg er der og jeg føler at de hører hva jeg tenker,
folk – det er så fullt av folk – de hører alt jeg er og ikke er og sier og ikke sier, og mine tanker vekker deres avsky, og jeg er kvalm, kvalm, kvalm og jeg kommer til å spy.

Jeg svetter og hjertet hamrer og sjela få’kke puste og jeg er kvalm, kvalm, kvalm – av meg selv, alt jeg er og ikke er og sier
og ikke sier.

Hjemmesiden til Christina Marie Hjelén Strøm >>

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: