Gallerirunde


Vi tar en tur på galleri i aften, fredag, Først Dortmund Bevega, deretter Galleri Smøla og Galleri Gris, videre til Privatgalleriet og Galleri Schalke 04. Galleri Batong. Du verden så lystelig dette er! Så mye fine kunstnere! Et utrolig publikum! Dortmund Bevega ja, skikkelig sterke saker, en greie på kamp om plassene på T-banen mellom freaksa, har de gått på Strykjernet? Trolig, det er et sted der de får utfolde seg helt fritt, og dermed kan det komme noe godt ut av det som sjefen selger videre for en dyr penge, et unikum!
Dortmund Bevega meg hit ja, ha ha, nei, for et navn! Dans på roser! Kunst! tenk på det, hvor fint det er! Hvor bevegende, til tårer! Tenk at Oslo er en kulturby! Det skulle man ikke trodd, når du ser på kunnskapsnivået blant folk, jeg husker denne statuen på Blindern, Air, av Arnold Haukeland, jeg hadde hvertfall så mye kulturell kapital da jeg begynte der at jeg visste at dette ikke er keiserens nye klær, skrimmel skrammel, sa folk, om denne hans skulptur på Sjølystveien, bilvrak, kalte de den, av metall, hvor dum går det an å bli!
Nei jeg sjæl, som kunstfortolker kan få noe ut av mange verk, også denne Haukeland sine skulpturer, men da må jeg mer ta for meg helheten i hans produksjon, godgutten sjæl, som gikk med slips i pene forsamlinger, en forgangen tid. Rolf Nesch, vræl! De skjønne kunster ja, og så har du dagens norske småelite med Mathias Faldbakken og Gardar Eide Einarson, noe så stygt! Manifesto d’Oro, kan man kalle det, gull og grønne skoger vri og vræl!
Stig Nesvik sin kunst er kul, og det er en rekke man kan trekke fram, ingen nevnt ingen glemt, man er på gallerirunde og prater som man har vett til med flere. Fett, åpninger er happenings.
Glade mennesker i yr forvirring, i ørska, det er fint å se.
Nå er det seriøst sagt ikke mer å si enn dette.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: