Leandro Jarl Yáñez Munch stiller ut på Glød

Leandro Jarl Yáñez Munch har tidligere bidratt med tankevekkende materiale til Torggata Blad som kan sees her >>. Nå stiller kunststudenten ut på baren Glød i Thorvald Meyers gate. 

Tekst Redaksjonen

I tillegg til de satiriske Munchmuseum-kommentarene som Torggata Blad hadde gleden av å presentere i fjorårets siste nummer, viser han nå flere nye arbeider. Selv om noe av framstillingsprosessen har gått via databehandling, er de ferdige verkene befriende ikke-digitale – og dermed også teknisk imponerende. I form av fysiske collager og pengesedler formidler Munch samfunnskritikk med brodd og humor.

Seddelserien består av pengesedler til nasjoner som ikke er selvstendige: Catalunya, Palestina og Kurdistan. Munch forklarer oss at han med dette prosjektet ønsker å belyse disse folkegruppenes ambisjon om å bli selvstendige stater, og har utarbeidet seddeldesignet av personer, steder og monumenter med symbolsk verdi for hvert enkelt sted. Sedlene er framstilt ved hjelp av fysisk collage som deretter har blitt bearbeidet i photoshop, overført til fotopolymertrykk på kobberplate og til slutt trykket på papir. Sedlene finnes i ett eksemplar hver som tosidig objekt, og ett som enkeltsidig med for- og baksidemotiv på hver sin papirflate.

Munch, som for tiden går på Einar Granum Kunstfagskole, forteller oss at han har tilbragt fem år av oppveksten i Jordan, fra han var 11 til 17 år gammel. I tillegg har han bodd ett år i Tyrkia og har en fra Chile. Han har dermed blitt introdusert for ulike kulturer, samfunn og mennesker og fått vekket et stort samfunnsengasjert, noe kunsten hans tydelig gjenspeiler.

Utstillingen står fram til 29. mai. Glød holder åpent fra 14 til 3.30.
Vi anbefaler alle å ta turen!

Fra utstillingen på Glød

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: