God gammeldags pønkaften på 53

Pønk handler om å gjøre noe morsomt og spennende å dele med sine venner og godtfolk generelt. Det handler om å stappe tre- fire band på en liten scene i hjørnet på puben og dure i vei til det dugger på ruta og lukter pønk. Som på 53 denne fredagen i mars.

DSC_0898_copy
Våre konsertfavoritter Dømt skulle stå for underholdningen sammen med kultheltene Stinky Fingers og de friske nykommerne Pay to Breathe. Sistnevnte var et veldig gledelig nytt bekjentskap, med tøff og fengende pop-pønk, kul frontvokal og fete koringer. Lyden av frisk ungdom, i motsetning til Stinky Fingers, som verken er unge eller friske. Sjarm og karisma har de likevel i bøtter og spann, mer enn nok til å komme unna med den brutalistiske primitive 2-step’en de presenterer som sin greie. Der Pay to Breathe viser forankring ved å covre Rancid, covrer Stinky Fingers i stedet sine venner i Spyrunka. Med klassiske låter om bl a en kompis som har pult søstra til sangeren og de homoerotiske fornemmelser i TJ Oslo. SF er pur underholdning og man skal være bra grinete og tverr for å unngå å bli sjarmert. (..eller eventuelt veiende på en sympati for søstra til sangeren, som etter sigende syns dette er litt kleint…)
Fin oppvarming før Dømt tok over og viste hvem som er sjef. Dømt er et forbanna bra live-band, også i Johannas fravær, noe de har vist ved gjentatte anledninger det siste året. Så også denne fredagskvelden. Et stappfullt 53 delte denne opplevelsen og ikke et plagg var tørt.
30-40 folk ble avvist i døra pga plassmangel.

foto: Lauri Barbuica


Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: