Handlevognen

Hva med at to små barn på Sinsen fant en grønn handlevogn, mens vognen bare ville hjem, men syntes det var spennende å møte forskjellige folk som trengte den, for hjemme stod de ofte bare ubrukt inni hverandre i en lang lenke.

Tekst Thale Husemoen

Handlevogner er hjemme når de er på jobb, og på jobb når de er hjemme.
Barna som fant den først, syntes den var altfor tung å trille, og da de hadde kommet til Torshovdalen, trillet den ned til alle de kommunale boligene, der tredve-bussen stopper.

Seint en natt der, er det en veldig sliten fyr med krykke som bruker den som støttvevogn for å komme seg til sin egen oppgang. Det redder ham fra en kald natt ute.

Dagen etter bruker en somalisk fembarnsmor den til å trille altfor mange og tunge bæreposer hjem til seg i samme blokka.
Seinere på kvelden ser en mann fra Romania at han kan bruke den som oppbevaringsvogn, han sover under broen ved Muse-lunden. Med en billig sykkellås har han vognen noen uker, til den plutselig skifter låntager – men av hvem? Låsen den var rusten og nøkkelen passet ikke lenger.
Jo, en eldre vietnamesisk mann ved Akerselva like ved Nydalen som bruker vognen når han samler inn tomflasker.

Men ved Nydalen er det et filmstudio som trenger litt urban scenografi til en kortfilm om en ung rapper som henger med gjengen sin etter skoletid, og vognen blir da brukt i et filmopptak i et par timer. Den eldre vietnamesiske mannen hadde bare snudd ryggen til i noen minutter for å sanke flere tomme flasker.

Nå begynner den grønne vognen å lengte hjem. Filmfolkene lar den bare stå utendørs i et hjørne. Til slutt blir den hentet i en stor varebil som henter trillevogner på avveie, tilbake til butikken. Reddet i siste liten, før den kanskje hadde blitt slengt i elva, der hvor mange handlevogner ender. For det synes mange vanlige folk er morsomt, å slenge ting i elva, på vei til fest, eller fra et festlig lag. En sommernatt, en høstkveld, eller en vårmorgen.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: