Hasse Brinch – Bruddstykker

Punkartisten Hasse Brinch bokdebuterer på vårt lille forlag med en samling dikt og lyrikk skrevet i løpet av de siste 10 årene.

Tekst: Harald Lange Bokomslag: webverket.no

Brinch begynte å skrive disse diktene i 2007. Inntil da hadde hans håndverk begrenset seg til å skrive og framføre tekster til musikk. Denne boken åpner et nytt kapittel i Brinchs liv og kunst, men han forsikrer at dette er et sidehåndverk og at han fortsatt vil legge prioritet på å møte sitt publikum på samme vis som vi er vant til, med et tungt og larmende band i ryggen.

Det er forskjell på å skrive for musikk og å skrive for papiret.
Som en litteraturviter uttrykte i anledning Bob Dylans Nobelpris: ”Dette er jo som å gi æresprisen i kunstløp til Wayne Gretzky!”
Innen denne analogien kan det sies at Brinch på ingen måte har planer om å svikte hockeylaget til fordel for en karriere med loops, volter og trippel axel, men at han har klart å sette sammen et variert sett av elementer som danner et spennende program med middels vanskelighetsgrad og noen magiske c-momenter i rå utførelse.
 
«Bruddstykker – Opphav og Etterdønninger» er resultatet av en flerårig skriveprosess, og Brinch inntar mediet med sterke historier og en spesiell følelse for sin samtid, slik vi også kjenner han fra punk-scena. Han har lyktes i å forme et lyrisk uttrykk som vil kunne treffe og vekke gjenkjennelse og reaksjoner i videre kretser.
Som tittelen indikerer inngår lyrikken fra Knuste Ruters album «Bruddstykker» som en sentral del av denne diktsamlingen.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: