Hausmania

haus

Kulturhuset Hausmania er i en sak hvor Byrådet går inn for at Urbanium Eiendom skal få kjøpe deler av tomta Hauskvartalet.
Det eksisterer en plan for kvartalet med Eriksen Skaaja Arkitektkontor hvor det presenteres som et byøkologisk kulturprosjekt. https://www.ivarjohansen.no/dmdocuments/130107_folder_hauskvartalet.pdf
Da var eiendomsaktør Anton B. Nilsen inne i bildet, samt Husbanken.
Innafor det som heter byutvikling er det på sin plass å nevne en struktur i måneskinn der kommunen og private aktører har spilt på lag i mange år, slik at lederen i Urbanium Espen Pay jobba i kommunen som administrerende direktør i HAV Eiendom solgte Sørengatomta til Urbanium for 940 mill før 2008.
Espen Pay kjøpte seg så inn i Sørenga og står nå som eneeier i Urbanium. Langsiktig plan?
X-factor, vi har det på det rene at Byutviklingsbyråd Hanna Marcussen fra MDG går inn for salg og at Byrådet stiller seg bak.
Sørenga er blitt et prosjekt hvor også USBL er tungt involvert og bak Urbanium står blant annet milliardær Arne Blystad.
Hausmania er et kulturhus med boliger for en del folk som deltar i Oslos kulturliv og kan bli stjerneprosjekt for denne byen, eksistert i 15 år.
Når saka diskuteres rundt er det å regne med at de forskjellige aktører kommer til enighet.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: