Høst

Årets første høstdag, 1. september. Anarkismens problem er at det er teori, i dag, om det ikke var det før, og det å konsekvensetisk vurdere anarkismen som en «mening», som de ikke har noen strategi for å gjennomføre, bare mene at det ikke skal være noen stat, er ikke innafor.
Hvis det ikke skal være noen stat, hvem skal da bestemme? Folk flest? Den tause majoritet? Rike bedriftseiere?
En teoridannelse på dette går på liberalisme, og dette er ikke uten konsekvens, hva vet vi om rike mennesker uten videre gjør det som har samfunnets interesse? Et troll.
Moralske vurderinger på dette er nødvendig, og det må et forpliktende samfunn inn for å se dette.
Hva som er sant og hva som er nytt, kan være så ymse, en innovasjon er ikke videre noen nyvinning.
Spartakiaden, i Moskva, før i tida, det er noe med Øst-Europas sterke idrettsprestasjoner under kommunismen, det har vel kommet fram at doping ikke var utillatt, der Øst-Tyskland var på toppen i alle friidrettsgrener. Holdt.
Reklame for landene, og det dreier seg om en forsagt myte dette med ideologi, for ideologikritikk er marxisme.
Om den tyske ideologi, om Høyres ideologi, som er at nu går alt så meget bedre, skryt, og man må få en sunn politisk debatt om dette.
Partier som skryter av hva de har gjort, skaper glansbilder av seg selv, og dette er valgflesk. Godt renommé er jo noe å kontemplere, men det er ikke lett dette her.
Propaganda.
Å skape et bedre samfunn er det vi vil, i Torggata Blad, da kastes svada i søpla.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: