Høstutstillinga 2017

.

Vi var der på åpninga som var i dag og som et forarbeid er vi den uforberedte kunstkritiker som ikke har peiling, den ufaglærte, som må få formidla kunst for å skjønne bæret, her er det ikke mye å lære, for man har ikke salæret, man er faglig imbecil, men har generell viten uten å være etterdilter, og har ikke noe med å fokusere på de kjente og kjære, for man veit ikke hvem de er! Drit i det! En helhetlig hiphop atmosfære, men alle mulige uttrykke spredt, man vet ikke hvem som er kuratorer, om det er en fra Nore eller Nordre land, og man kjenner ikke uttagningskomiteen, og det er NBK som står for dette, Norske Billedkunstnere, en mønstring. Man tar utgangspunkt i Tommy Olssons The Art Critic is not present og ser hva som foregår der, to piker liker å prate med Tommy og det er greit, det er innafor og jeg vet ikke hva dette er for noe, men at kunstkritikeren kommer først, er fint. Det er riktig, og da er man der man skal være, et kunstverk fins ikke før det er sett av noen.
Jeg er ikke en som driver med kunst på fritida eller på heltid, jeg skjelte ut en kunstnerberte som fikk dikt av meg og ikke tok meg på alvor og sa til folk hun kjente at jeg var lege, noe jeg har vært men ikke er, men det er fordi jeg begynte med kunst da jeg var over 30 og altså ikke er broiler, det tåles altså ikke. En gang kunstner alltid kunstner, alltid kunstner, lege bli ved din lest!
Trist, la verket tale, ikke kunstneren, er min tilnærming til alt, men via folk du kommer i prat med kan du bli oppmerksom som på et kunstverk, se eplet i din brors øye og sitronen i ditt eget! Bekjentskaper er alt. Og jeg traff en jeg kjenner litt som sa at Høstutstillingen er den store 17. mai for kunstnere, det er greit, jeg ser den og er glad på kunstnernes vegne for denne fine utstillingen, en mønstring!
Faen dette er flott! Det suger ikke! Og jeg vet med meg selv at jeg anbefaler dette på det varmeste, for her er noe for enhver smak og det er folkelig inntil beinet og kunstneren bedømmes av denne kunstkritiker som uinteressant, for det er verket som taler til meg via folk jeg kan snakke med og alt er bra sånn sett som helhet til begjær, løp og kjøp!

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: