Hva det dreier seg om

witkacy

Sjuk. Nina er sjuk. Uff. Tablettesken ligger på bordet, Haugerud bondsk, hun er nedpå senteret i blant, på bistroen, hun er sjuk. Kaffe. Avis. Morgenbladet. Hun dveler ved et filosofisk problem, om man har fri vilje. ”Hvis jeg hadde fri vilje, kunne jeg dratt til Hawaii nå.”
-Ja
Jeg sitter med henne. Besøk. Hun er som en flyndre. Sviske. Hun sier:
-Hawaii. Men har jeg lyst til å dra dit?
Sukker. Hun ser ut som hun tygger sukker hele tiden
-ok
-Jeg driter stort sett i folk
-Javel?
-Folk!
-Hm.
-Folk trenger ikke meg
-Nei?
-Folk tror ikke
-Nei?
-Poenget er det helhetlige prosjekt som er å bygge et samfunn.
-Ja
-Men folk vil ikke være med
-Nei
-Det folkelige er det attraktive
-Hva mener du?
-Å være folkelig er å være snill
-Ja
-Blant folk finner man VENNER
-Ja
-Folk er rare
-ja?
-Tygg litt på den
-Hm
-Folk er ikke søppel
-Nei
-Kan man forandre på folk?
-Hm
-Viktig spørsmål! Jeg tror det
-Jeg og
-Hvordan?
-Hm
-Jeg tror ved å vise folk veier
-Jeg har firma Manglerud Initiativ
-Bra. Vi kan samarbeide.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: